Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Αλλη μια "ανεξάρτητη" αρχή

Τις ευλογίες του και την υποστήριξή του στο νεοσύστατο, "ανεξάρτητο" κατά τ' άλλα, θεσμό του Συνηγόρου του Πολίτη πρόσφερε ο Κ. Σημίτης, ενόψει της επίσημης λειτουργίας του από την 1η Οκτώβρη.

Ο πρωθυπουργός προσδιόρισε το ρόλο του διορισμένου από την κυβέρνηση Συνηγόρου του Πολίτη ως συμπαραστάτη στην κοινή προσπάθεια αποκατάστασης της εμπιστοσύνης του πολίτη, με κοινούς στόχους με την κυβέρνηση! Στόχος του Συνηγόρου, κατά τον Κ. Σημίτη, είναι ο περιορισμός των φαινομένων κακοδιοίκησης και ο σεβασμός των δικαιωμάτων του πολίτη. Δεν προσδιόρισε με ποιους τρόπους και με ποια μέσα θα επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι, με δεδομένη την επιστράτευση του θεσμού για την εξυπηρέτηση κυβερνητικών επιδιώξεων και σκοπιμοτήτων. Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, ότι επικεφαλής του θεσμού τοποθετήθηκε επιστήθιος φίλος και ομοϊδεάτης του πρωθυπουργού, ο καθηγητής Ν. Διαμαντούρος. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι ο θεσμός θα καταντήσει σε ένα ακόμα "ανεξάρτητο" γραφειοκρατικό σχήμα, το οποίο μόνο έλεγχο δε θα ασκεί στη δημόσια διοίκηση προς όφελος των πολιτών.

Ο Κ. Σημίτης, επιχειρώντας να επεκτείνει τα πεδία παρέμβασης του Συνηγόρου, εξήγγειλε ότι θα πλαισιωθεί από ένα "βοηθό συνήγορο" για θέματα οπλιτών, σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Στόχος, όπως είπε, η καλύτερη προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων των οπλιτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ