Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΡΕΣΤΗΣ ΚΟΛΟΖΩΦ
Μήνυμα αντίστασης και καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής

Να δοθεί σ' αυτές τις εκλογές ένα μήνυμα αντίθεσης και καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής, ζήτησε ο Ορ. Κολοζώφ, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μιλώντας χθες σε συγκέντρωση στην Τριανδρία, που οργάνωσε η ΚΟΘ του ΚΚΕ.

"Μας δίνεται μια ευκαιρία για να εκφράσουμε μέσα από ενωτικά και αγωνιστικά ψηφοδέλτια την αντίστασή μας στην αντιλαϊκή πολιτική που προωθούν και μέσα από την ΤΑ η ΕΕ και τα μονοπώλια. Το κόμμα μας εργάστηκε σε όλη την Ελλάδα για να διαμορφωθούν πλατιά αγωνιστικά ψηφοδέλτια. Εχουμε θετικά αποτελέσματα σε πολλές περιοχές, αλλού λιγότερο αλλού περισσότερο. Σε αυτή την προσπάθεια διαπιστώσαμε πως οι δυνάμεις που μπορούν να συνεργαστούν μαζί μας, οι δυνάμεις που έχουν σε πολλά ζητήματα την ίδια οπτική με εμάς, οι δυνάμεις που είναι αποφασισμένες να συγκρουστούν με τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό, που αντιτίθενται στην αποδυνάμωση των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού μας, υπάρχουν και εκφράζουν και αυτές τη θέληση να αναζητήσουν τρόπους ενίσχυσης της ενότητας του λαού μας", τόνισε.

"Σε αυτόν τον δύσκολο ενωτικό δρόμο, συνέχισε, είναι αλήθεια πως όλοι πρέπει να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και προκαταλήψεις που ασφαλώς υπάρχουν. Ολοι μας και πρώτοι οι κομμουνιστές πρέπει να μάθουμε να συζητάμε με όσους έχουν διαφορετική προσέγγιση των προβλημάτων. Στο βαθμό που η κοινή δράση και η κοινή πάλη θα προχωράει, θα υποχωρούν και αυτές οι δυσκολίες που όμως δεν πρέπει να αποτελέσουν εμπόδιο σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που ο λαός μας μπορεί και πρέπει να κάνει και που δεν μπορεί παρά να οδηγήσει στη συγκρότηση του λαϊκού μετώπου όπου ενωμένος ο λαός μας θα αντιπαλέψει τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό και θα ανοίξει τον δρόμο της ανάπτυξης της χώρας".

Πρόσθεσε ότι όλοι αυτοί που τα συμφέροντά τους θίγονται από τη δραστηριότητα του μεγάλου κεφαλαίου, που αγωνίζονται για τα συμφέροντα των εργαζομένων, για τα συμφέροντα της πατρίδας μας, όλοι αυτοί μπορούν να συμμετέχουν και να δημιουργήσουν ένα ισχυρό λαϊκό μέτωπο που θα συσπειρώσει τον ελληνικό λαό και θα δημιουργήσει τους νέους πολιτικούς συσχετισμούς που θα σαρώσουν τα κόμματα της υποταγής στους ξένους και θα ανοίξουν το δρόμο για την ανάπτυξη της χώρας.

Ο Ορέστης Κολοζώφ αναφερόμενος στις τελευταίες αντεργατικές ρυθμίσεις που προώθησε η κυβέρνηση, επεσήμανε ότι τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αντάρτες και μη, ιδιαίτερα οι βουλευτές βάζουν πλάτη για να περάσει αυτή η αντιλαϊκή πολιτική, παρακολουθούν τις εξελίξεις και κάπου - κάπου βγάζουν δήθεν και έναν αναστεναγμό λύπης για την κατάντια του άλλοτε κοινωνικού ΠΑΣΟΚ. Ακόμη είπε, η κυβέρνηση με κάθε μέσο που έχει στη διάθεσή της παρεμβαίνει ώστε να αποφύγει την ήττα σ' αυτές τις εκλογές. "Το πόσο μεγάλη σημασία έχει για την κυβέρνηση, αυτή η εκλογική μάχη, φαίνεται ακόμα από το γεγονός ότι οργάνωσε την προχθεσινή φιέστα για να κάνει ένεση αισιοδοξίας στα στελέχη της. Και ακριβώς η αποτυχία αυτής της φιέστας, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του σκηνοθέτη Μπιρσίμ, δεν μπόρεσε να κρυφτεί", συμπλήρωσε ο Ορ. Κολοζώφ.

Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν ο υποψήφιος δήμαρχος ΤριανδρίαςΔ. Ζαχαριάδης και ο υποψήφιος Νομάρχης της ΝΑΣΘ Μ. Σπυριδάκης οι οποίοι τόνισαν ότι ο λαός θα πρέπει να εμποδίσει τη μετατροπή των δήμων από εκφραστές των λαϊκών συμφερόντων, σε διεκπεραιωτές της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τα δέοντα (2019-01-05 00:00:00.0)
Δικομματική συμπόρευση με την ΕΕ (2005-06-03 00:00:00.0)
Πλήρης στήριξη στις προσπάθειες της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» (2001-02-23 00:00:00.0)
Συγκέντρωση - προμήνυμα αποφασιστικής ενίσχυσης του ΚΚΕ (2000-03-28 00:00:00.0)
Να δώσουμε σημαντική ώθηση στην προώθηση του Μετώπου (2000-02-29 00:00:00.0)
Οι λαοί μπορούν να βάλουν φρένο στην καπιταλιστική βαρβαρότητα (1999-04-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ