Παρασκευή 23 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Πλήρης στήριξη στις προσπάθειες της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης»

Την πλήρη στήριξη του ΚΚΕ στην προσπάθεια της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη» υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, εξέφρασε προχτές ο Ορέστης Κολοζώφ, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που έγινε στα γραφεία του ΚΚΕ στον Περισσό, συμμετείχαν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» Χ. Παπαμάργαρης, Γ. Κακουλίδης και Ν. Τσιούνης.

Η αντιπροσωπεία ενημέρωσε τον Ορ. Κολοζώφ για τις θέσεις της σχετικά με τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις πρωτοβουλίες της για τη μη κατάθεση και ψήφιση του νέου «τρομονόμου», αλλά και για τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες από την παραβίαση στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Μετά τη συνάντηση ο Ορ. Κολοζώφ δήλωσε στο «Ρ» ότι «το ΚΚΕ θα υποστηρίξει κάθε προσπάθεια για αγωνιστική ενεργοποίηση του λαού, στην κατεύθυνση της υπεράσπισης των δημοκρατικών κατακτήσεών του, που απειλούνται από την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ. Αν θυμηθούμε τη Σένγκεν, το ηλεκτρονικό φακέλωμα, την παρακολούθηση από την Ασφάλεια των συνδικαλιστικών δραστηριοτήτων, την καταστολή των αγώνων των μαθητών, των αγροτών, άλλων εργαζομένων και τόσα άλλα, βλέπουμε καθαρά ότι υπάρχει συγκεκριμένη προσπάθεια από αυτούς τους κύκλους, που υπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα, να περιορίσουν και να καταργήσουν στην πράξη και στο νόμο τις όποιες κατακτήσεις έχει πετύχει με πολύχρονους και σκληρούς αγώνες ο λαός μας στο πλαίσιο της αστικής δημοκρατίας».

Στη συνέχεια το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ πρόσθεσε ότι «αυτό γίνεται για να μπορέσουν να δέσουν τα χέρια των εργαζομένων και να έχει ο λαός περιορισμένες δυνατότητες αντίδρασης στην επίθεση που δέχεται από το μεγάλο κεφάλαιο στο εισόδημά του και στις κοινωνικές κατακτήσεις του. Το ΚΚΕ θεωρεί ότι προοπτικά πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας για να έρθει η δημοκρατία στο ύψος των σύγχρονων αναγκών και απαιτήσεων των εργαζομένων. Χρειάζεται γι' αυτό να δημιουργηθεί ένα ισχυρό δημοκρατικό μέτωπο που θα αντιπαλέψει με συνέπεια την αντιδημοκρατική και αντιλαϊκή πολιτική, που εκπορεύεται από τα μεγάλα συμφέροντα, εγχώρια και ξένα, και τα οποία εξυπηρετούνται από τις γνωστές πολιτικές δυνάμεις και τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ