Παρασκευή 23 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΑΦΝΗ
Ευρεία συζήτηση για το παρόν και το μέλλον των Βαλκανίων

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε προχτές το βράδυ η εκδήλωση που διοργάνωσαν από κοινού η Επιτροπή Ειρήνης Δάφνης και ο Σύλλογος Γυναικών της περιοχής. Η εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: «Βαλκάνια παρόν και μέλλον», φιλοξενήθηκε στην αίθουσα του ΚΑΠΗ του δήμου. Ομιλητές ήταν ο ταξίαρχος εα Μ. Σοφικίτης, εκπρόσωπος της κίνησης για την Εθνική Αμυνα, η πυρηνική γιατρός Αβρανίτη - Σωτηροπούλου και ο αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ Ν. Φωτιάδης.

Οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση πρότειναν τη δημιουργία Αντιπολεμικής Επιτροπής με τη συμμετοχή μαζικών φορέων της πόλης για τον πιο αποτελεσματικό συντονισμό και δράση όλων των δημοτών της Δάφνης. Επίσης ενέκριναν και ψήφισμα στο οποίο μεταξύ άλλων επισημαίνουν: «Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για τις συνέπειες της ΝΑΤΟικής επέμβασης στη Γιουγκοσλαβία. Οι βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου και πλουτωνίου έδειξαν το "ανθρωπιστικό" και "προστατευτικό" τους πρόσωπο. Η Νέα Τάξη των Αμερικανών, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης εγκλιμάτισε ενάντια στην ανθρωπότητα και τον πολιτισμό! Σ' αυτό το έγκλημα συμμέτοχη και συνένοχη είναι δυστυχώς και η ελληνική κυβέρνηση».

Στην εκδήλωση εκτός από το πλήθος των δημοτών παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Δάφνης Χαρ. Σαραντόπουλος, η πρώην δήμαρχος της πόλης Ειρ. Καρρά, δημοτικοί σύμβουλοι, αντιπροσωπεία της ΠΕΑΕΑ, εκπρόσωποι του συλλόγου Κρητών «Αρκάδι», μέλη του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ και του συλλόγου Εργατοτεχνιτών του δήμου Δάφνης, εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου «Παρθενών», καθώς και πολλοί εκπαιδευτικοί από την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ