Παρασκευή 23 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διαψεύδει και η ΝΔ τα περί συνεργασιών

Διαψεύδει η ΝΔ τις προχτεσινές δηλώσεις του Π. Γιαννόπουλου, στελέχους του κόμματος και αντιπροέδρου της Ενωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας (ΕΝΑΕ), σύμφωνα με τις οποίες αποφασίστηκε η συνεργασία ΝΔ-ΚΚΕ στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές του 2002. Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ, Β. Μεϊμαράκη, οι δηλώσεις και απόψεις του Π. Γιαννόπουλου χαρακτηρίζονται «απολύτως προσωπικές».

Θυμίζουμε πως ο Π. Γιαννόπουλος, σε γεύμα που είχε προχτές με δημοσιογράφους, επικαλέστηκε συνάντηση που είχε με τον Σπ. Χαλβατζή, υπεύθυνο του Τμήματος Αυτοδιοίκησης του ΚΚΕ, από την οποία - όπως δήλωσε - προέκυψε η βούληση συνεργασίας και μάλιστα σε νομαρχιακό επίπεδο. Ομως, η μόνη συνάντηση ήταν αυτή στο πλαίσιο των επαφών της ΕΝΑΕ με εκπροσώπους των κομμάτων για τη συνταγματική αναθεώρηση. Ουδεμία πρόθεση συνεργασίας δε συζητήθηκε, δεδομένου και των εκ διαμέτρου αντίθετων θέσεων των δύο κομμάτων για το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μάλλον στο ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να αναζητεί συμμαχίες και συνεργασίες ο Π. Γιαννόπουλος και όσοι ασπάζονται τις απόψεις του, με το οποίο η ΝΔ συμφωνεί απόλυτα στην προοπτική της Αυτοδιοίκησης. Κάτι που εκφράζεται άλλωστε και στις αποφάσεις των συνεδρίων των συλλογικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης (ΕΝΑΕ και Κεντρική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ