Παρασκευή 23 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΡΟΜΟ-ΝΟΜΟΣ
Στόχος ο ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ λαϊκών δικαιωμάτων

Εντονες ανησυχίες και ερωτήματα από κορυφαίους ποινικολόγους

Δεκάδες ερωτήματα έθεσαν χτες, στη δημόσια συζήτηση με θέμα «Οργανωμένο Εγκλημα, Τρομοκρατία και Κράτος Δικαίου», που διοργάνωσε η Ενωση Ελλήνων Ποινικολόγων στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας, κορυφαίοι ποινικολόγοι της χώρας μας, προς τον παριστάμενο υπουργό Δικαιοσύνης, Μ. Σταθόπουλο. Ερωτήματα, που όπως επισήμαναν όλοι οι νομικοί, πηγάζουν από το φόβο, ν' ανοίξει ο δρόμος «της στρεβλής χρήσης και κατάχρησης» του υπό κατάρτιση νέου «τρομονόμου».

Εξάλλου, στη Θεσσαλονίκη συγκροτήθηκε, χτες, πλατιά επιτροπή της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τα δικαιώματα, τις ελευθερίες και την αλληλεγγύη». Σε σύσκεψη επισημάνθηκε ότι, όπως στο διεθνές δίκαιο έτσι και στο εσωτερικό των χωρών, εντείνονται συνεχώς τα μέτρα καταστολής. Τονίστηκε ότι η επικείμενη αλλαγή στο νομοθετικό πλαίσιο, έχει σαν στόχο να εντάξει τους αγώνες του λαού και τις μορφές πάλης που επιλέγει, στην έννοια της λεγόμενης τρομοκρατίας, επιδιώκοντας να τα ενιαιοποιήσει με το οργανωμένο έγκλημα και να τα θέσει σε δίωξη με ρυθμίσεις που ουσιαστικά φαλκιδεύουν κάθε δυνατότητα αντίδρασης του λαού.

Συνάντηση της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» πραγματοποιήθηκε χτες και με αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, στα πλαίσια των ενημερωτικών της επαφών με τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου.


ΣΕΛ.  6   -   7

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ