Παρασκευή 23 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ» ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Επιμένει και απειλεί η κυβέρνηση

Επιμένει στην εφαρμογή του αυταρχικού μέτρου των δηλώσεων «Πόθεν Εσχες» των δημοσίων υπαλλήλων η κυβέρνηση και ταυτόχρονα απειλεί με κυρώσεις όσους δεν τις υπέβαλαν.

Στη χτεσινή εφ' όλης της ύλης συνέντευξή της, η Β. Παπανδρέου είπε πως ο νόμος θα εφαρμοστεί. Συμπλήρωσε δε, πως αν και δεν υπάρχει συνολική εικόνα, εντούτοις εκτιμάται ότι το 85% των υπαλλήλων υπέβαλαν δηλώσεις. Απαντώντας μάλιστα σε δημοσιεύματα του Τύπου ότι μεγάλη μερίδα υπαλλήλων κατέθεσε λευκές δηλώσεις ή δηλώσεις του Ν.105 με τις οποίες παραπέμπουν στη φορολογική τους δήλωση, η υπουργός είπε χαρακτηριστικά: «Οι δηλώσεις πόθεν έσχες έχουν κατατεθεί μέσα σε κλειστούς φακέλους. Οι φάκελοι δεν έχουν ανοιχτεί και δεν ξέρω πώς κάποιοι διάβασαν κλειστούς φακέλους». Σε ό,τι αφορά τον έλεγχο των δηλώσεων σημείωσε ότι θα γίνει βάσει εγκυκλίου που θα εκδοθεί σήμερα και πρόσθεσε με νόημα ότι είναι αποφασισμένη να στείλει στις υπηρεσίες το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για ελέγχους.

Περισσότερο πάντως σαφής όσον αφορά τις προθέσεις της κυβέρνησης απέναντι στους υπαλλήλους που δεν κατέθεσαν δηλώσεις «Πόθεν Εσχες» ήταν ο γγ Δημόσιας Διοίκησης του υπουργείου Σταύρος Καμπέλης, ο οποίος μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Flash 9,61» σημείωσε ότι οι υπάλληλοι αυτοί υπέπεσαν σε πειθαρχικό παράπτωμα για το οποίο προβλέπονται κυρώσεις. Στον ίδιο ραδιοσταθμό ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρου, διαβεβαίωσε πως ο ανώτατος συνδικαλιστικός φορέας των δημοσίων υπαλλήλων θα καλύψει εκείνους που δεν κατέθεσαν δηλώσεις πειθαρχώντας στις οδηγίες των ομοσπονδιών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ