Παρασκευή 23 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Περί συμβόλων και προσκλήσεων...

Στην αλλαγή ή όχι των συμβόλων και στη διαμάχη για τα πρόσωπα που θα προσκληθούν στο συνέδριο, επικεντρώνεται και εξαντλείται προς το παρόν ο εσωκομματικός διάλογος στη ΝΔ μπροστά στο συνέδριο.

Από αυτήν την άποψη, η δήλωση του Σ. Χατζηγάκη αποτυπώνει με εύλογο τρόπο την κατάσταση και το κλίμα που έχει δημιουργηθεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ερωτηθείς (από τον flash.gr.) αν πρέπει να αλλάξουν τα σύμβολα και το όνομα του κόμματος, απάντησε: «Οταν σ' ένα χώρο δε μιλούν για ιδέες και ιδεολογίες και δε διαλογίζονται πάνω σε πολιτικές και κοσμοθεωρίες, τότε μιλούν για σύμβολα και ονόματα». Ο βουλευτής της ΝΔ θεωρεί ότι το συνέδριο είναι η τελευταία ευκαιρία για τον Κ. Καραμανλή και πρέπει «να την αρπάξει από τα μαλλιά», τάσσεται υπέρ της εκλογής του πολιτικού συμβουλίου και των τομεαρχών, ενώ πιστεύει ότι το κόμμα Αβραμόπουλου είναι «πρόβλημα της ΝΔ». Εάν η ΝΔ, τονίζει, «προχωρήσει σε μια ριζοσπαστική αναγέννηση, που θα αφορά το ιδεολογικό της στίγμα, την πολιτική της με κοινωνική κατεύθυνση και τα πρόσωπα με σωστή αξιολόγησή τους, πιστεύω ότι θα επικρατήσει, όχι μόνο έναντι του πιθανολογούμενου σχήματος του κ. Αβραμόπουλου, αλλά και απέναντι σε ένα ΠΑΣΟΚ παρηκμασμένο».

Από την πλευρά του, ο Δ. Αβραμόπουλος, αποκρύπτοντας την ενόχλησή του για τη μη πρόσκλησή του στο συνέδριο της ΝΔ, απάντησε χθες, επιχειρώντας να κάνει πνεύμα και να δείξει «ανωτερότητα». Σε δήλωσή του, αναφέρει ότι «βλέπω με χαρά ότι η ΝΔ βιάζεται να μπει το νέο κόμμα, πριν από την επίσημη ίδρυσή του, στη Βουλή. Να μην ανησυχεί. Εμείς, πάντως, θα την καλέσουμε στο ιδρυτικό μας συνέδριο, όπως εξάλλου και όλα τα άλλα κόμματα».

Νωρίτερα, η Μ. Γιαννάκου είχε δηλώσει (στον «Πλάνετ») ότι «είναι λογαριασμός της ΝΔ ποιους θα καλέσει στο συνέδριο και δεν μπορεί να αποτελεί θέμα», ενώ ανέφερε ότι οι προσκλήσεις προσώπων θα αποφασιστούν σε επόμενη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής. Οσον αφορά το θέμα της αλλαγής του συμβόλου, είπε ότι δε θα τη σοκάριζε, αν υπήρχε μια διάθεση της ευρείας πλειοψηφίας να αλλάξει, αλλά αυτό «πρέπει να συνάδει με εσωτερικές αλλαγές και άλλα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ