Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ερώτηση για τις απολύσεις στου Βαρδινογιάννη

Τη σφοδρή επίθεση που δέχονται στα δικαιώματά τους οι εργαζόμενοι στη "Γενική Εκδοτική Τύπου" του ομίλου Βαρδινογιάννη και την απόλυση έξι εργαζομένων απ' τα ταχυπιεστήρια μετά την επιστροφή τους απ' την καλοκαιρινή άδεια, επισημαίνουν σε Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ Μ. Κωστόπουλος και Μπ. Αγγουράκης, για τους υπουργούς Εργασίας και Δημόσιας Διοίκησης.

Οι βουλευτές σημειώνουν πως σύμφωνα με καταγγελίες των εργαζομένων, οι απολύσεις έγιναν για λόγους αντεκδίκησης, επειδή στο συγκεκριμένο χώρο αναπτύχθηκαν αγώνες και επειδή οι εργαζόμενοι, μαζί με την Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, καταγγέλλουν τις απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο εργασίας, όπου δεν υπάρχει καν τουαλέτα. Επισημαίνουν ότι η διοίκηση της επιχείρησης αρνείται να συναντηθεί με το κλαδικό σωματείο, δεν έχει ενημερώσει επίσημα για τις προθέσεις της, ενώ στην αγορά κυκλοφορούν φήμες για αγοραπωλησία της επιχείρησης. Σημειώνουν τέλος, ότι η εργοδοσία προτρέπει εργαζόμενους να απασχοληθούν σε άλλη επιχείρηση του ομίλου με άλλους όρους και χωρίς να υπολογίζονται οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις και οι "υφιστάμενοι" εργατικοί νόμοι.

Οι βουλευτές ερωτούν τους υπουργούς: Τι λόγους επικαλείται η επιχείρηση για τις απολύσεις και πώς αντιμετωπίστηκε απ' το υπουργείο η ενέργεια αυτή. Ποιες διαδικασίες ακολούθησε η Τοπική Επιθεώρηση Εργασίας για την επαναπρόσληψή τους και για τα εργασιακά δικαιώματα. Ποια είναι η νομική κάλυψη για την προτροπή στους εργαζόμενους να ασχοληθούν σε άλλες επιχειρήσεις του ομίλου με άλλους όρους. Τι μέτρα θα ληφθούν για την εφαρμογή των απαραίτητων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ