Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Προ των ευθυνών της η ΑΔΕΔΥ

Παράσταση διαμαρτυρίας για την απαράδεκτη στάση της πλειοψηφίας της ΑΔΕΔΥ απέναντι στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών και στο χτύπημα της μονιμότητας, πραγματοποίησαν χτες εργαζόμενοι στον ΟΣΚ και στον ΟΔΔΥ

Την έντονη διαμαρτυρία τους για τη συναινετική στάση της πλειοψηφίας τηςΑΔΕΔΥ απέναντι στην κυβερνητική πολιτική ιδιωτικοποίησης δημοσίων Οργανισμών και κατάργησης της δημοσιοϋπαλληλικής ιδιότητας των εργαζομένων σε αυτούς, εξέφρασαν χτες το μεσημέρι με παράσταση στα γραφεία της ΑΔΕΔΥ εργαζόμενοι του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων,καθώς και το προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού.Να καλύψει τις ευθύνες της πλειοψηφίας, επιχείρησε ο Κ. Κόλιας γραμματέας της ΑΔΕΔΥ, ενώ αρνήθηκε επίμονα να πει ότι η θέση της ΑΔΕΔΥ είναι ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις!

Η συνάντηση, απ' την οποία απουσίαζε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Γ. Κουτσούκος,διεξήχθηκε σε κλίμα έντασης. Ο Γ. Στάθης πρόεδρος Συλλόγου ΟΣΚ, χαρακτήρισε απαράδεκτη τη στάση της πλειοψηφίας της ΑΔΕΔΥ, η οποία, ενώ οι εργαζόμενοι του ΟΣΚ συμπληρώνουν 8 μήνες κινητοποιήσεων, συναινεί και στηρίζει την εγκληματική για τη δημόσια παιδεία απόφαση της κυβέρνησης."Επισημαίνουμε - είπε - προς πάσα κατεύθυνση και ιδιαίτερα στον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ Γ. Κουτσούκο, ότι οι πιέσεις, για να σταματήσουμε τον αγώνα μας δεν περνάνε στους εργαζόμενους στον ΟΣΚ".

Ο Μ. Δανδουλάκης γραμματέας του Συλλόγου ΟΣΚ, ζήτησε απ' την ΑΔΕΔΥ να σταθεί αγωνιστικά ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και στην κατάργηση της δημοσιοϋπαλληλικής ιδιότητας, να ενημερώσει με όλα τα μέσα τους δημόσιους υπαλλήλους και να συντονίσει τη δράση των εργαζομένων όλων των οργανισμών που οδηγούνται στην ιδιωτικοποίηση.

Η Μ. Μπαβιαδιάκη αντιπρόεδρος Συλλόγου ΟΔΔΥ, επισήμανε - εκτός των άλλων - ότι έχει χρέος η ΑΔΕΔΥ να μπει μπροστά στον αγώνα.

Ο Κ. Κόλιας είπε μόνο πως θέση της ΑΔΕΔΥ είναι η διασφάλιση της δημοσιοϋπαλληλικής ιδιότητας των εργαζομένων, χωρίς να διευκρινίσει πώς είναι δυνατόν αυτό σε ανώνυμες πολυμετοχικές εταιρίες. Οσο για τα συγκεκριμένα μέτρα που θα πάρει η οργάνωση, παρέπεμψε στην Εκτελεστική Επιτροπή που θα... συνεδριάσει.

Οι εργαζόμενοι του ΟΣΚ συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις με συμμετοχή την Τρίτη 29 Σεπτέμβρη στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, ενώ οι εργαζόμενοι του ΟΔΔΥ την ίδια μέρα πραγματοποιούν στάση εργασίας (10.30π.μ. - 2.30μ.μ.) και πορεία στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ