Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Νεκροί οι 9 Ιρανοί διπλωμάτες

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ. -

"Βρέθηκαν" χτες τα πτώματα των εννέα Ιρανών διπλωματών, οι οποίοι αγνοούνταν από την 8η Αυγούστου, όταν το Κίνημα των Ταλιμπάν κατέλαβε την πόλη Μαζάρ-ι-Σαρίφ, στο Βόρειο Αφγανιστάν. Οι "Φοιτητές" κατέβαλαν αγωνιώδη προσπάθεια, για να αποφευχθεί ένα "κινδυνώδες" ξέσπασμα της Τεχεράνης, που θα μπορούσε να οδηγήσει έως και σε σύρραξη... Το ανεξάρτητο πρακτορείο ειδήσεων AIP (κατοικοεδρεύει στο Πακιστάν), επικαλούμενο ανακοίνωση του Κινήματος των Ταλιμπάν, μετέδωσε την είδηση του θανάτου των διπλωματών.

Ο ανώτερος εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ουακίλ Αχμέντ δήλωσε στο AIP ότι μαχητές Ταλιμπάν είχαν σκοτώσει τους Ιρανούς "με δική τους πρωτοβουλία χωρίς να έχουν λάβει σχετική εντολή".

Είναι η πρώτη φορά που το Κίνημα των Ταλιμπάν παραδέχεται το φόνο των Ιρανών διπλωματών ή την ανάμειξη σε αυτόν των μαχητών του.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, οι Ταλιμπάν προτίθενται "να παραδώσουν τα πτώματα των διπλωματών στην ιρανική κυβέρνηση, να βρουν αυτούς που ευθύνονται για το έγκλημα και να τιμωρήσουν τους ενόχους"...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ