Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
"Παράπονα" Απελευθερωτικού Στρατού για... ΗΠΑ

ΠΡΙΣΤΙΝΑ. - Κατηγορίες εναντίον των ΗΠΑ οι οποίες "με την υποστήριξή τους σε μια συμφωνία Ρουγκόβα - Μιλόσεβιτς" καταστρέφουν τον "αγώνα για την ανεξαρτησία των Αλβανών", εξαπέλυσε χθες η λεγόμενη πολιτική πτέρυγα του"Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου", της οποίας ηγείται ο Αντεμ Ντεμάτσι.

Το "Ασοσιέιτεντ Πρες" σχολίασε ότι η ανακοίνωση έδινε τον τόνο της αγωνίας για την πορεία "περιθωριοποίησης" των ενόπλων του UCK. Η επίσημη Ουάσιγκτον έχει εκφράσει την "πλήρη" υποστήριξή της προς τον Ρουγκόβα και τη "διαφαινόμενη" συμφωνία με το Βελιγράδι ώστε να παρασχεθεί καθεστώς διευρυμένης αυτονομίας στο "εν στάσει" Κόσσοβο.

Χθες, υπήρχαν ειδήσεις μιας νέας "εξόδου χιλιάδων" προσφύγων στο βορειοδυτικό μέρος της επαρχίας, οι οποίοι προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τις μάχες στα χωριά της περιοχής. Νότια του Πετς, μετέδιδε το "Κέντρο Πληροφόρησης του Κοσσόβου", 10.000 ήταν "περικυκλωμένοι" από σερβικές δυνάμεις ασφαλείας, στο βουνό Στρέοτς.

Το βουνό οδηγεί στο Μαυροβούνιο, και συγκεκριμένα στις περιοχές όπου κατοικούν οι αλβανικές κοινότητες της δεύτερης επαρχίας της Νέας Γιουγκοσλαβίας.

Ωστόσο το γιουγκοσλαβικό πρακτορείο "Τανγιούνγκ" χαρακτήρισε τις αναφορές αυτές παραπληροφορητικές, με στόχο να τραβήξουν την προσοχή από τους σερβικούς ισχυρισμούς σφαγών πολιτών από τον UCK.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ