Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Καταγγέλλει τα ΤΣΑ

Σε πάλη ενάντια στα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης και όσους τα στηρίζουν καλεί το ΕΚ Αγρινίου

"Καλούμε τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους να μην επιτρέψουν να περάσει στην πράξη η εφαρμογή των ΤΣΑ και να περιφρουρήσουν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους", τονίζει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου,καταγγέλλοντας την ενέργεια της κυβέρνησης να περάσει την εφαρμογή τους σε όλη σχεδόν την Ελλάδα, με πειρατική τροπολογία της σε άσχετο νομοσχέδιο.

"Η κυβέρνηση του κ. Σημίτη, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά την υποταγή της στα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, προχωρεί μ' αυτό τον τρόπο στην κατάργηση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας, βάζοντας στο παιχνίδι την Τοπική Αυτοδιοίκηση και άλλους φορείς, για την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων".

Το Εργατικό Κέντρο, καλεί επίσης τους εργαζόμενους "να δώσουν με την ψήφο τους αποφασιστική απάντηση στην αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης στις ερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, υπερψηφίζοντας αυτές τις δυνάμεις που στέκονται πάντα στο πλάι τους για τα προβλήματα".

Τέλος, τονίζει ότι "καλούμαστε με την πάλη μας, όχι μόνο να αντιταχτούμε, αλλά και να ανατρέψουμε την πολιτική της φτώχειας, της εξαθλίωσης και της εξυπηρέτησης των συμφερόντων της πλουτοκρατίας, που εφαρμόζει η κυβέρνηση και αυτές οι δυνάμεις που θέλουν τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης και στηρίζουν την πολιτική της ΟΝΕ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ