Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"ΖΑΧΑΡΙΑΣ"
Νίκησαν ο αγώνας και η αλληλεγγύη

Επαναπροσλήφθηκε εργαζόμενη που απολύθηκε γιατί δε θέλησε να μπει στους ρυθμούς της μερικής απασχόλησης

Επαναπροσλήφτηκε χτες η εργαζόμενη Μαρία Παπαγεωργίου που είχε απολυθεί από την επιχείρηση παιχνιδιών "Ζαχαριάς" αμέσως μόλις είχε επιστρέψει από την άδεια λοχείας, επειδή αρνήθηκε να μετατραπεί η σχέση εργασίας της από πλήρους, σε μερικής απασχόλησης.

Η εργαζόμενη, αφού αντιμετωπίστηκε με αδιαφορία από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας, αλλά και από την Επιθεώρηση, κατήγγειλε το γεγονός στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, που προχτές πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα της επιχείρησης στο Περιστέρι. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν συνδικαλιστές και εκπρόσωποι φορέων του Περιστερίου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα και του Συλλόγου, αλλά και της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων Αθήνας, η οποία στήριξε τον αγώνα για την επαναπρόσληψη της εργαζόμενης και την έκφραση ευρύτερης αλληλεγγύης.

Η δυναμική κινητοποίηση έξω από το κατάστημα, αλλά και η προειδοποίηση των συνδικαλιστών ότι θα επαναλαμβανόταν σύντομα, υποχρέωσε την επιχείρηση να ανακαλέσει την απόλυση και έτσι η εργαζόμενη επιστρέφει τη Δευτέρα στη δουλιά της με τα δικαιώματα που απολάμβανε πριν την απόλυσή της.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη ο πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Π. Βαμβακάς,δήλωσε: "Ο,τι έγινε, ήταν αποτέλεσμα της άμεσης και δυναμικής παρέμβασης του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων, αλλά και άλλων σωματείων που συσπειρώνονται στη Συντονιστική Επιτροπή και που από την αρχή στήριξαν αυτόν τον αγώνα έμπρακτα. Αποδεικνύεται για μια φορά ακόμα ότι η οργανωμένη πάλη έχει αποτελέσματα. Οτι οι εργαζόμενοι ενωμένοι μπορούν στην πράξη να παρεμποδίσουν ή και να καταργήσουν τα αντεργατικά μέτρα που με διάφορους τρόπους και ιδιαίτερα με τον αντεργατικό νόμο που ψήφισε το καλοκαίρι, προωθούν κυβέρνηση και εργοδοσία. Καλούμε λοιπόν όλους τους εργαζόμενους να ακολουθήσουν το παράδειγμα της εργαζόμενης Μαρίας Παπαγεωργίου, να απευθυνθούν και να συσπειρωθούν στα σωματεία τους και μέσα απ' αυτά να διεκδικήσουν λύσεις στα προβλήματά τους. Να αντικρούσουν την επίθεση και να ανατρέψουν αυτή την πολιτική που μόνο δεινά τους επιφυλάσσει. Αυτό είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίο, γιατί σήμερα η κυβέρνηση έρχεται με τον εκτρωματικό της νόμο για τις εργασιακές σχέσεις να αφαιρέσει δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αίμα. Η επαναπρόσληψη και της συγκεκριμένης συναδέλφισσας, αλλά και άλλων που κατά καιρούς έχουμε πετύχει, δείχνει το δρόμο, το μοναδικό που υπάρχει σήμερα για τους εργαζόμενους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ