Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Στο τέλος του μήνα τα ομόλογα "Μπαλαντίρ"

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαδικασίες έκδοσης των νέων μετοχοποιήσιμων τίτλων που προωθεί η κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να δημιουργήσει λαϊκό έρεισμα στην εφαρμοζόμενη πολιτική ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας. Οπως ανακοινώθηκε χτες από τον υφυπουργό Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκη,στο τέλος Σεπτέμβρη το ελληνικό δημόσιο θα προβεί στην έκδοση των τίτλων αυτών, οι οποίοι θα έχουν την επωνυμία ΠΡΟΜΕΤΟΧΑ και θα διατεθούν στην αγορά εσωτερικού.

Οι συγκεκριμένοι τίτλοι, τους οποίους θα μπορεί να αποκτήσει κανείς διαθέτοντας ως ελάχιστο ποσό 100.000 δραχμές, θα έχουν τη δυνατότητα στη συνέχεια να μετατραπούν σε μετοχές επιχειρήσεων και οργανισμών του δημοσίου που θα εισαχθούν στο Χρηματιστήριο από την 1-1-1999. Είναι φανερό ότι με την κίνηση αυτή η κυβέρνηση προσδοκά να καταστήσει τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα συνενόχους στην επιχειρούμενη πολιτική ιδιωτικοποιήσεων που προγραμματίζει για τα επόμενα χρόνια για όλες τις ΔΕΚΟ, κατά τα πρότυπα ανάλογης κίνησης που είχε κάνει παλαιότερα η γαλλική κυβέρνηση με την έκδοση αντίστοιχων ομολόγων, των γνωστών ως ομολόγων Μπαλαντίρ.

Σύμφωνα με τις χτεσινές ανακοινώσεις τα "Προμέτοχα" θα είναι αφορολόγητα, είτε μετατραπούν σε μετοχές μετά την 1-1-99 είτε διακρατηθούν και εξοφληθούν στη λήξη τους. Επίσης, ανακοινώθηκε ότι κατά το ίδιο χρονικό διάστημα το ελληνικό δημόσιο θα προβεί στην έκδοση μετοχοποιήσιμων τίτλων, οι οποίοι θα απευθύνονται σε ξένους επενδυτές και θα διατεθούν στην αγορά του εξωτερικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ