Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ (ΟΒΣΑ)
Αγώνας κόντρα στα σχέδια αφανισμού των ΕΒΕ

Σε πρώτη φάση αποφασίστηκε για την Τετάρτη 30 του Σεπτέμβρη πικετοφορία, με στόχο την κλιμάκωση του αγώνα και παναττική συγκέντρωση στις αρχές Νοέμβρη

Την απόφαση των επαγγελματιών βιοτεχνών και εμπόρων να μην επιτρέψουν με τον αγώνα τους να περάσουν οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις αφανισμού τους με αιχμή του δόρατος τα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης, δήλωσαν οι εκπρόσωποι των σωματείων μελών της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων της Αθήνας (ΟΒΣΑ) κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε προχτές.

Συγκεκριμένα, ο έντονος προβληματισμός που αναπτύχθηκε μετά και από τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες για απαρέγκλιτη συνέχιση της υποταγμένης στις εντολές του μονοπωλιακού κεφαλαίου πολιτικής της, κατέληξε στην απόφαση ότι μόνο με έμπρακτη αντίσταση του συνδικαλιστικού κινήματος και με αγώνες δυναμικούς σε σταθερά αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση μπορούν οι ΕΒΕ να διεκδικήσουν την επιβίωσή τους.

Ετσι, σε πρώτη φάση αποφασίστηκε ομόφωνα να πραγματοποιηθεί πικετοφορία στις 30 του Σεπτέμβρη, ημέρα Τετάρτη, στις 6.30 το απόγευμα, στην πλατεία Κάνιγγος, με στόχο την κλιμάκωση του αγώνα και την πραγματοποίηση παναττικής συγκέντρωσης στις αρχές Νοέμβρη. Η κινητοποίηση αυτή που γίνεται πριν τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, έχει στόχο να στείλει στην κυβέρνηση το μήνυμα ότι οι ΕΒΕ απορρίπτουν την πολιτική της, ενώ αποφασίστηκε να μεταφερθεί και στη σύσκεψη των Ομοσπονδιών στη Θεσσαλονίκη, που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο, η απόφαση της ΟΒΣΑ για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης απασχόλησαν τα καίρια προβλήματα των μικρών επιχειρήσεων, η ασύδοτη δράση των πολυεθνικών, οι αθρόες και ανεξέλεγκτες εισαγωγές, η φορολογική αφαίμαξη των ΕΒΕ και μια σειρά άλλα προβλήματα που γεννάει η ακολουθούμενη πολιτική.

Ολοι οι ομιλητές, καταγγέλλοντας την κυβερνητική πολιτική, τόνισαν ότι στο όνομα της διαβόητης "σύγκλισης" και της ένταξης στην ΟΝΕ, η κυβέρνηση ασκεί μια κλιμακούμενη αντιλαϊκή πολιτική που πλήττει τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα, με στόχο στην πραγματικότητα την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου ντόπιου και ξένου. Τόνισαν ότι η "σύγκλιση" αφορά μόνο τα κέρδη του κεφαλαίου και ότι οι εργαζόμενοι, οι ΕΒΕ, οι μικροαγρότες μόνο προς το χειρότερο θα πηγαίνουν εάν δεν αντισταθούν αγωνιστικά. Κατήγγειλαν, παράλληλα, τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, που με τη στάση τους δίνουν χείρα βοηθείας στα σχέδια της κυβέρνησης για την ανεμπόδιστη υλοποίησή τους.

Εντονος προβληματισμός αναπτύχθηκε γύρω από το προσχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό, καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την ενοποίηση των ταμείων σαν "Δούρειο ίππο" για να περάσει τα αντιασφαλιστικά της σχέδια, για το ξήλωμα του κράτους πρόνοιας και το κλείσιμο τελικά των Ταμείων. Οι παρευρισκόμενοι απέρριψαν κατηγορηματικά το προσχέδιο και τόνισαν ότι τέτοια ενοποίηση μόνο σε βάρος των Ταμείων θα είναι και δήλωσαν ότι θα αγωνιστούν να μην περάσει και η κυβέρνηση να αναγκαστεί να δεχτεί τις προϋποθέσεις που από χρόνια έχει θέσει το συνδικαλιστικό κίνημα, για ενοποίηση με στόχο την αναβάθμιση των παροχών και τη βιωσιμότητα των Ταμείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ