Τρίτη 15 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Χολιγουντιανοί θρύλοι

Οι "Θρύλοι του πάθους",μια ταινία που προβάλλεται για πρώτη φορά στη μικρή οθόνη, ξεχωρίζει στο σημερινό πρόγραμμα το οποίο κατ' άλλα δεν έχει να παρουσιάσει τίποτα σπουδαίο. "Οι θρύλοι του πάθους" είναι αμερικανική ταινία του Εντουαρντ Ζουκ και απευθύνεται στους νοσταλγούς του παλιού χολιγουντιανού σινεμά, αφού παραπέμπει στην ταινία "Οσα παίρνει ο άνεμος". Ο συνταγματάρχης Λάντλοου ζει απομονωμένα μαζί με τους τρεις γιους του σ' ένα αγρόκτημα στην περιοχή της Μοντάνα. Τα τρία αδέλφια αγαπούν την ίδια γυναίκα, τη Σούζαν, την αρραβωνιαστικιά ενός από αυτούς. Οταν κηρύσσεται ο Α' παγκόσμιος πόλεμος τα τρία αδέλφια θα καταταγούν στο στρατό. Σάμιουελ, ο αρραβωνιαστικός της Σούζαν, θα σκοτωθεί, ο άλλος αδελφός ο Τριστάν θα κερδίσει την αγάπη της, αλλά θα την εγκαταλείψει για να γυρίσει τον κόσμο. Η Σούζαν θα παντρευτεί τον τρίτο αδελφό τον Αλφρεντ, που είναι ένας πετυχημένος έμπορος και υποψήφιος για μέλος της Γερουσίας. Πρόκειται για ένα οικογενειακό, δραματικό έπος. Το αξιόλογο καστ της ταινίας, με πρώτη αυτή του Αντονι Χόπκινς δίνει πολύ καλές ερμηνείες. Πρωταγωνιστούν, επίσης, οι Μπραντ Πιτ στο ρόλο του μικρού γιου ενός ρομαντικού τυχοδιώκτη και οι Αϊντα Κουίν, Τζούλια Ορμόντ και Χένρι Τόμας. (MEGA 23.00)

"Πώς να πετύχετε στη διαφήμιση".Ιδιότυπη κωμωδία βρετανικής παραγωγής σκηνοθετημένη από τον Μπρους Ρόμπινσον. Ενας διαφημιστής πιεσμένος από τη δουλειά του, παθαίνει νευρικό κλονισμό και αμφισβητεί το επάγγελμά του. Τα πράγματα όσο πάνε και χειροτερεύουν, μέχρι που φθάνει στο σημείο να νομίσει ότι κάτι που εμφανίστηκε στο λαιμό του αρχίζει να του μιλάει. Ο σκηνοθέτης με αυτήν την παράξενη κωμωδία επιχειρεί να καταγγείλει την αλλοτρίωση της σύγχρονης κοινωνίας και να κάνει μια σκληρή επίθεση στον κόσμο της διαφήμισης. Παίζουν οι Ρίτσαρντ Γκραντ, Ρέιτσελ Γουόρντ και Ρίτσαρντ Ουίλσον. (ΕΤ 3 21.00)

"Αρθουρ".Αμερικανική ταινία του Στιβ Γκόρντον με τους Ντάντλεϊ Μουρ, Λάιζα Μινέλι και Τζον Γκίλγκουντ. Ενας δισεκατομμυριούχος, ψάχνει μια γυναίκα που θα τον αγαπήσει και δε θα τον θέλει μόνο για τα χρήματά του. Τη γυναίκα που θα παντρευτεί θα τη βρει στο πρόσωπο μιας απλής σερβιτόρας. Ενας ακόμη μύθος για μια σύγχρονη Σταχτοπούτα. (STAR 22.00)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ