Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Δεν έχουμε ανάγκη τη φιλανθρωπία σας"

Επιστολή των σωματείων της Ζώνης προς τον ΣΥΝ

"Τα σωματεία και οι εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης δεν έχουν την ανάγκη από τον οίκτο και τη φιλανθρωπία σας"!Αυτό απαντούν τα σωματεία της Ζώνης, με κοινή επιστολή τους, στον ΣΥΝ,ο οποίος διοργανώνει την ερχόμενη Δευτέρα συναυλία στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος με τον Γ. Νταλάρα και με σκοπό - όπως αναφέρει - την αρωγή του προς τους ανέργους και τα κοινωνικά αποκλεισμένα άτομα.

Τα σωματεία στην επιστολή τους, αφού αναφέρουν ότι για την εκδήλωση ενημερώθηκαν τυχαία από κάποια φυλλάδια που διακινούνται στον Πειραιά, παρατηρούν τα εξής: "Το Κόμμα σας υπήρξε υπέρμαχος και ένθερμος υποστηρικτής της Συνθήκης του Μάαστριχτ και της ΟΝΕ. Απόρροια αυτής της εφαρμοζόμενης από την κυβέρνηση πολιτικής, την οποία και εσείς υποστηρίζετε, είναι η αποβιομηχάνιση που αυξάνει με γεωμετρική πρόοδο την ανεργία. Εκτιμούμε ότι η "συμπόνια" σας για τους ανέργους διαφημίζεται για προεκλογικούς σκοπούς και σας συνιστούμε "στο σπίτι του κρεμασμένου να μην μιλάτε για σκοινί"".

Στην επιστολή υπογραμμίζεται ότι οι εργάτες και οι άνεργοι της Ζώνης με τα σωματεία τους και τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, χρόνια τώρα αντιπαλεύουν αυτή την πολιτική, φέρνοντας σημαντικά αποτελέσματα τόσο για την υπεράσπιση της Ζώνης, όσο και για την προστασία των ανέργων. "Τα σωματεία μας - καταλήγει η επιστολή - δε θα πάρουν μέρος στη συναυλία σας, δεν έχουμε ανάγκη τον οίκτο και τη φιλανθρωπία σας. Με ειλικρινή συμπάθεια για τον δύσκολο πολιτικό σας βίο".

Την επιστολή υπογράφουν το Συνδικάτο Εργατών Μετάλλου Πειραιά,τα Σωματεία ναυπηγοξηλουργών, ηλεκτρολόγων πλοίων, εργαζομένων ΝΑΥΣΙ και η Ενωση Μετάλλου Σαλαμίνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ