Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργία σήμερα στην ΑΓΕΤ

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας).-

Σε 24ωρη απεργία κατεβαίνουν σήμερα οι εργαζόμενοι της "ΑΓΕΤ Ηρακλής" στις παραγωγικές μονάδες των εργοστασίων Αλιβερίου, Βόλου και Δραπετσώνας, αντιδρώντας στα σχέδια των Ιταλών ιδιοκτητών να μετατάξουν 35 υπαλλήλους πληροφορικής και χειριστών ηλεκτρονικών υπολογιστών σε άλλη εταιρία του ομίλου, τη θυγατρική "Αμπέρ". Η διοίκηση της ΑΓΕΤ προχώρησε σε αυθαίρετη μετάταξη των εργαζομένων χωρίς να υπάρξει διάλογος με τα σωματεία, τα οποία απαιτούν να ανακληθεί η απόφαση μεταφοράς δραστηριοτήτων και μηχανοργάνωσης στην ΑΜΠΕΡ, καθώς και του προσωπικού και ο εκσυγχρονισμός της μηχανοργάνωσης να γίνει στα πλαίσια της ΑΓΕΤ.

Συνδικαλιστές της ΑΓΕΤ στο Αλιβέρι και της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Τσιμεντοβιομηχανίας, εκτιμούν ότι παρά τις διαβεβαιώσεις που παρέχει κατά καιρούς ο πρόεδρος της εταιρίας Μ. Τζιούντισι, για μη πώληση της επιχείρησης - ομίλου, οι ενέργειές τους δεν τεκμηριώνουν κάτι τέτοιο. Αλλη εκτίμηση είναι ότι και πώληση να μην υπάρξει, γίνεται προσπάθεια συρρίκνωσης του προσωπικού - ήδη έχουν χαθεί εκατοντάδες θέσεις εργασίας μέσω "κινήτρων", των "οικειοθελών" αποχωρήσεων κλπ. - αφαίρεσης δικαιωμάτων και γενικότερα χτυπήματος του συνδικαλιστικού κινήματος.

Ετσι ανάμεσα στα άλλα, τα σωματεία θέτουν το αίτημα της γραπτής δέσμευσης του ΔΣ της ΑΓΕΤ ότι θα διατηρηθεί η σημερινή φυσιογνωμία της εταιρίας και δε θα μεταφερθούν άλλες δραστηριότητες σε θυγατρικές ή άλλες εταιρίες. Υπάρχουν πληροφορίες ότι οι Ιταλοί έχουν αποφασίσει τη συγχώνευση του εμπορικού τμήματος της "ΑΓΕΤ Ηρακλής" με την εταιρία "Ηνίοχος" των "Τσιμέντων Χαλκίδας", δικής του ιδιοκτησίας.

Τέλος, οι εργαζόμενοι ζητάνε τη συμπλήρωση των κενών θέσεων σύμφωνα με τις προτάσεις των σωματείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ