Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Αλλα 7 ΞΕΝΙΑ "στο σφυρί"

Η υπουργός Ανάπτυξης έδωσε χτες πίνακα με τις εξευτελιστικές τιμές εκκίνησης εκποίησης ξενοδοχείων του ΕΟΤ και ανακοίνωσε την αντικατάσταση του γενικού γραμματέα του Οργανισμού

Τη ...διαβεβαίωση ότι η πολιτική του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) προχωράει σταθερά εξέφρασε χτες η υπουργός Ανάπτυξης Β. Παπανδρέου,η οποία ανακοίνωσε και την αντικατάσταση του γενικού γραμματέα του ΕΟΤ Ν. Σκουλά από τον Μ. Κυριακίδη.

Επίσης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η υπουργός, που έχει και την ευθύνη για την τουριστική πολιτική της κυβέρνησης:

  • Ανακοίνωσε το διορισμό του Θάνου Μικρούτσικου στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΑΕ για το Φεστιβάλ.
  • Επιφυλάχτηκε να ανακοινώσει αργότερα το όνομα εκείνου που θα αναλάβει διευθύνων σύμβουλος στην Ανώνυμη Εταιρία εκμετάλλευσης της περιουσίας του ΕΟΤ.

Επίσης, η υπουργός έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία που δείχνουν ότι συνεχίζονται οι ιδιωτικοποιήσεις των μονάδων του Οργανισμού. Πρόκειται για 7 ακόμη ΞΕΝΙΑ που η κυβέρνηση βγάζει "στο σφυρί" με εξευτελιστικές τιμές έναρξης του παζαριού, που σύμφωνα με τις σχετικές προκηρύξεις θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 11 Νοέμβρη. Συγκεκριμένα πρόκειται για τα:

  • "Ξενία Ανδρου", έκτασης οικοπέδου 2.362 τετραγωνικών μέτρων, δυναμικότητας 26 δωματίων και 44 κλινών, για το οποίο τίθεται ως ελάχιστο τίμημα τα 170 εκατομμύρια δραχμές!
  • Το "Ξενία Πάτμου", έκτασης 10.222 τ.μ., με 35 δωμάτια και 64 κλίνες, η κυβέρνηση προτίθεται να το ξεπουλήσει έναντι του συμβολικού στην πραγματικότητα τιμήματος των 212 εκατομμυρίων δραχμών.
  • Το "Ξενία Πάρου", έκτασης 4.730 τ.μ., με 23 δωμάτια και 44 κλίνες, πωλείται έναντι 160 εκατομμυρίων.
  • Το "Ξενία Σκύρου", με έκταση 4.417 τ.μ., 22 δωμάτια και 38 κλίνες, εκτιμήθηκε στα 157 εκατομμύρια.
  • Το "Ξενία Κοζάνης", έκτασης 5.036 τ.μ., δυναμικότητας 30 δωματίων και 67 κλινών, βγαίνει στο σφυρί για 352 εκατ. δρχ.
  • Το "Ξενία Ιτέας", με έκταση 19.004 τ.μ., με 18 δωμάτια και 36 κλίνες, πωλείται προς 314 εκατ. δρχ.
  • Το "Ξενία Καλαμπάκας", έκτασης 24.267 τ.μ. και δυναμικότητας 22 δωματίων και 44 κλινών, η κυβέρνηση το παραχωρεί σε ιδιώτες για 500 εκατομμύρια δραχμές.

Στο μεταξύ, να θυμίσουμε ότι ήδη έχει παραχωρηθεί στην πολυεθνική TUI και τη "Grecotel" το συγκρότημα της Κυλλήνης με δικαίωμα απόλυσης των 30 από τους 40 εργαζόμενους, ενώ η κυβέρνηση ετοιμάζεται να παραδώσει και το "Ξενία Λαγονησίου" για 40 χρόνια χωρίς εργαζόμενους. Τα ΞΕΝΙΑ Πορταριάς, Τσαγκαράδας και Θάσου έχουν μισθωθεί για 16, 17 και 11 εκατομμύρια αντίστοιχα ετησίως (αν κάνει κανείς τη διαίρεση θα διαπιστώσει ότι το μηνιαίο "ενοίκιο" είναι κάτι περισσότερο από εξευτελιστικό)! Τα ΞΕΝΙΑ Ηγουμενίτσας, Ρεθύμνου, Μυτιλήνης, Ηρακλείου, Ζακύνθου, Αργοστολίου, Σκοπέλου, Λευκάδας και Σπάρτης έχουν ...παραχωρηθεί σε ΤΕΙ, ΑΕΙ, δήμους, Αγροτικούς Συνεταιρισμούς κ. ά. Σε ό,τι αφορά το ΞΕΝΙΑ Ναυπλίου έχει αποφασιστεί μίσθωση για 30 χρόνια έναντι 200 εκατομμυρίων ετησίως, ενώ ο υποψήφιος ενοικιαστής θα πάρει προίκα και το "ΞΕΝΙΑ Παλλάς" και τον "Αμφιτρύωνα", που επίσης ανήκουν στον ΕΟΤ! Το "ΞΕΝΙΑ Ναυπάκτου" παραμένει στον ΕΟΤ, επειδή ακόμα δεν ευδοκίμησε η πρόταση του Οργανισμού για παραχώρησή του στο δήμο ή σε κάποια εταιρία.

Στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου η υπουργός αναφέρθηκε στην τουριστική κίνηση, λέγοντας ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα υπάρξει αύξηση 12% σε σχέση με το '97. Επίσης, μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε ότι εγκρίθηκε και θα υλοποιηθεί πρόγραμμα εκπαίδευσης στον τουριστικό τομέα ύψους 3,7 δισ. δρχ. Τέλος, η Β. Παπανδρέου ανακοίνωσε την παραίτηση του γενικού γραμματέα του ΕΟΤ Ν. Σκουλά και την τοποθέτηση στη θέση αυτή του Μιχ. Κυριακίδη,δεξί χέρι της υπουργού από τη θέση του νομικού συμβούλου μέχρι χτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ