Σάββατο 19 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Να δοθεί μήνυμα αντίστασης

Δήλωση του Σπύρου Χαλβατζή, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιου προέδρου της διευρυμένης Νομαρχίας Αθήνας - Πειραιά

Ο Σπ. Χαλβατζής,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος πρόεδρος της διευρυμένης Νομαρχίας Αθήνας - Πειραιά, έκανε την ακόλουθη δήλωση σε σχέση με την οδηγία του Συμβουλίου της ΕΕ:

"Καταγγέλλουμε ότι στη χιονοστιβάδα των αντεργατικών κατευθύνσεων και οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ενωσης προστίθεται άλλη μια. Αυτή που δίνει την ευχέρεια στα κράτη - μέλη της να επιτρέπουν στους καπιταλιστές να απολύουν, ουσιαστικά, όσους εργαζόμενους θέλουν στην κάθε επιχείρηση.

Αυτό θα σημάνει αύξηση της ανεργίας και μεγαλύτερες δυνατότητες στους εργοδότες να εκβιάζουν τους εργαζόμενους, για να τους αφαιρούν δικαιώματα και κατακτήσεις τους.

Με την οδηγία αυτή η ΕΕ επιδιώκει να ικανοποιήσει ένα ακόμα αίτημα των καπιταλιστών.

Στη χώρα μας υπάρχει περιορισμός στην εργοδοσία να προχωρά σε απολύσεις. Υπάρχει το όριο του 2% το μήνα. Οι εργοδότες δεν έχουν δικαίωμα να απολύουν αυθαίρετα. Αυτό δε σημαίνει ότι το μέτρο εφαρμόζεται πάντα. Η μεγάλη μας ανησυχία βρίσκεται στο γεγονός ότι με αυτή τη νέα οδηγία της ΕΕ πολλαπλασιάζονται οι κίνδυνοι να αποχαλινωθούν πολλοί εργοδότες, να καταστούν ασύδοτοι και να προχωρήσουν σε μαζικές απολύσεις εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι της χώρας μας πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα να μην περάσει αυτό το μέτρο. Να δώσουν ένα μήνυμα αντίστασης και στις επερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ