Τετάρτη 30 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Βλέπουν νίκη

Ο ΠΑΟ υποδέχεται σήμερα τον αποδυναμωμένο Ερυθρό Αστέρα και ο ΠΑΟΚ παίζει στη Γαλλία με τη Βιλερμπάν

ΠΑΟ και ΠΑΟΚ δίνουν σήμερα τις δεύτερες συναντήσεις τους για τη φετινή ευρωλίγκα του μπάσκετ. Μετά τις επιτυχημένες εμφανίσεις της πρεμιέρας και οι δύο ελληνικές ομάδες βλέπουν με αισιοδοξία τα σημερινά παιχνίδια.

ΠΑΟ: Με εύκολο έργο

Οπως και το 1971, έτσι και τώρα, ο Παναθηναϊκός πριν μπει στο ναό του ποδοσφαίρου, το Γουέμπλεϊ, αντιμετώπισε τον Ερυθρό Αστέρα Βελιγραδίου. Η διαφορά είναι ότι της ποδοσφαιρικής συνάντησης με την Αρσεναλ, θα προηγηθεί η μπασκετική συνάντηση με την πρωταθλήτρια Γιουγκοσλαβίας. Στις 18.00 θα ξεκινήσει στο ΟΑΚΑ το μπάσκετ (ΣΚΑΪ), δηλαδή περίπου τρεις ώρες πριν το εναρκτήριο τζάμπολ του Γουέμπλεϊ. Το πιθανότερο είναι ότι οι φίλαθλοι της ομάδας θα στρογγυλοκαθίσουν μπροστά στην τηλεόραση για να απολαύσουν τις δύο συναντήσεις. Αυτό δε σημαίνει πάντως τίποτα για την ομάδα του Σλ. Σούμποτιτς που είναι φαβορί για τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της στην ευρωλίγκα. Οι Γιουγκοσλάβοι στην πρεμιέρα της διοργάνωσης δεν έπεισαν για τις ικανότητές τους. Χωρίς τον τραυματία Ρακόσεβιτς, δεν τα πηγαίνουν καλά μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στο πρωτάθλημα της χώρας τους. Εναντίον της Τσιμπόνα στο Βελιγράδι, ο Τόπιτς πάλευε μόνος του, αλλά οι 21 πόντοι που σημείωσε δεν ήταν αρκετοί για να αποτρέψουν το μοιραίο. Ο θριαμβευτής του Τελ Αβίβ Παναθηναϊκός, αν αγωνιστεί σοβαρά δε θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα.

ΠΑΟΚ: Σύμμαχος η παράδοση

Την παράδοση που τον θέλει να πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις επί γαλλικού εδάφους, θα προσπαθήσει να διατηρήσει ο ΠΑΟΚ. Στις 21.30 αντιμετωπίζει τη Βιλερμπάν (απευθείας μετάδοση STAR), σ' ένα παιχνίδι που σε μεγάλο βαθμό θα κρίνει τη θέση την οποία θα καταλάβει στην Α φάση της διοργάνωσης. Η Βιλερμπάν ξεκίνησε εντυπωσιακά τους αγώνες της στον Δ όμιλο, κερδίζοντας στη Ρωσία τη Σαμάρα με 78 - 74. Οι Γάλλοι λογικά δε θέλουν να χάσουν το πλεονέκτημα που απέκτησαν με την εκτός έδρας νίκη, γεγονός που δυσκολεύει αφάνταστα το έργο του ΠΑΟΚ. Ο Σβι Σερφ έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του και το μόνο που τον απασχολεί είναι η κατάσταση του Μπαλογιάννη, ο οποίος δεν προπονήθηκε τις τελευταίες μέρες. Θεωρητικά το παιχνίδι θα κριθεί στην περιφέρεια, όπου δεσπόζουν δύο μεγάλοι παίκτες. Ο Ραντ για λογαριασμό της Βιλερμπάν και ο Κινγκ από πλευράς ΠΑΟΚ. Από την αποτελεσματικότητα των δύο Αμερικανών, πιθανότατα θα κριθεί και ο τελικός νικητής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ