Τετάρτη 30 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΡΣΕΝΑΛ - ΠΑΟ
Ραντεβού με την ιστορία

Μετά από 27 χρόνια οι "πράσινοι" επιστρέφουν στο Γουέμπλεϊ κόντρα στους "κανονιέρηδες" του Λονδίνου

Ραντεβού με την ιστορία έχει σήμερα στο θρυλικό Γουέμπλεϊ ο Παναθηναϊκός. Η ομάδα του τριφυλλιού επιστρέφει μετά από 27 χρόνια στο ναό του ποδοσφαίρου, εκεί που έγραψε την πιο λαμπρή σελίδα της ιστορίας του στον τελικό του πρωταθλητριών κόντρα στο μεγάλο Αγιαξ. Ολοι οι παίκτες αλλά και η τεχνική ηγεσία του ΠΑΟ είναι αποφασισμένοι κόντρα στην πανίσχυρη Αρσεναλ να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα. Ο Βασίλης Δανιήλ γνωρίζει τις δυσκολίες του ματς, όμως είναι αισιόδοξος: "Δεν πρέπει να αγωνιστούμε κλειστά. Δεν πρέπει να πάμε με ηττοπάθεια στο Γουέμπλεϊ. Δε μας αρμόζει ο φόβος. Χρειάζεται σε μεγάλα ματς αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σου. Το ματς με την Αρσεναλ έχει μια ιδιαιτερότητα πέρα από τον ιστορικό χαραχτήρα. Εχει μεγάλη σημασία για την έκβαση της βαθμολογίας στον όμιλό μας. Παίζουμε με μια μεγάλη ομάδα, ολοκληρωμένη σε όλες τις θέσεις, όμως κι εμείς έχουμε υψηλές φιλοδοξίες. Πάντα ο ΠΑΟ με τους ισχυρούς της Ευρώπης δίνει κάτι παραπάνω από ό,τι μπορεί. Αυτό λέει η ιστορία".

Ο Καβαλιώτης τεχνικός υποστηρίζει ότι σχεδόν όλα θα κριθούν στη μάχη του κέντρου: "Αυτή η νευραλγική θέση νομίζω ότι θα κρίνει την έκβαση του αγώνα. Οποιος υπερισχύσει θα έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα για τη νίκη. Εγώ πάντως έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους παίκτες μου".

Ο φύλακας άγγελος της εστίας των πρασίνων Γιόζεφ Βάντσικ δηλώνει: "Ξέρουμε τις δυσκολίες του αγώνα, όμως το γεγονός και μόνο ότι παίζουμε στο Γουέμπλεϊ μας ανεβάζει την ψυχολογία. Είναι μεγάλη τιμή να αγωνίζεσαι σε ένα ιστορικό γήπεδο. Κυρίως για τα νέα παιδιά θα είναι μια συγκλονιστική εμπειρία. Πιστεύω ότι θα πάρουμε θετικό αποτέλεσμα"."

Εκτός σοβαρού απροόπτου ο ΠΑΟ θα αρχίσει το ματς κόντρα στην πρωταθλήτρια Αγγλίας με τους: Βάντσικ, Αποστολάκη, Μιλόγεβιτς, Ασάνοβιτς, Γκούμα, Λαγωνικάκη, Μίκλαντ, Στραντλ, Λυμπερόπουλο, Κιάσσο, Βώκολο η Κωνσταντινίδη.

  • Η Αρσεναλ μετά το περσινό πάθημα από τον ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει με διαφορετικό πλέον... πνεύμα το ματς με τον Παναθηναϊκό. Πρώτος και καλύτερος ο τεχνικός των κανονιέρηδων Αρσεν Βενγκέρ κράτησε χαμηλούς τόνους: "Κάθε ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ κρύβει ξεχωριστή δυσκολία. Ο ΠΑΟ είναι μια ομάδα με εμπειρία στην Ευρώπη και χρειάζεται μεγάλη προσοχή και στα ενενήντα λεπτά ώστε να φτάσουμε στη νίκη. Πάντως είμαστε καλύτεροι και αν πιάσουμε μια καλή απόδοση δε θα έχουμε πρόβλημα να πάρουμε τους βαθμούς της νίκης".

Ο Αλσατός κόουτς θα προτιμήσει κάτω από τα δοκάρια τον Αυστριακό Αλεξάντερ Μάνινγκερ που διανύει περίοδο φόρμας αντί του διεθνή Ντέιβιντ Σίμαν. Οι άλλο 10 που θα αρχίσουν το παιχνίδι είναι: Ανταμς, Κίον, Γουίτενμπεργκ, Πετί, Βιεϊρά, Μπολντ, Ανελκά, Μπέγκαμπ, Οβερμαρς, Ντίξον.

Το ματς αρχίζει στις 9.45 (απευθείας από το ΜΕΓΚΑ) και διαιτητής θα είναι ο Ισπανός Λόπεζ Νιέτο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ