Πέμπτη 1 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Φρανκφούρτη ενόψει του 2001

Αναβαθμισμένη αναμένεται η φετινή συμμετοχή της Ελλάδας στην 50ή Διεθνή Εκθεση Βιβλίου στη Φρανκφούρτη (5/10 έως 12/10). Η αναβάθμιση προοιωνίζεται την έκθεση του 2001, οπότε η Ελλάδα συμμετέχει ως τιμώμενη χώρα, ειπώθηκε χαρακτηριστικά σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκδοτών Βιβλιοπωλών (ΠΟΕΒ).

Στο ελληνικό περίπτερο θα υπάρχουν 1.500 τίτλοι των δύο τελευταίων ετών. Επίσης, ανάμεσα σε 400 τίτλους,που επιλέχθηκαν ως προτάσεις στο ξένο αναγνωστικό κοινό, 90 βιβλία θα παρουσιαστούν σε ειδικό περίπτερο. Σε ειδικό κατάλογο θα περιέχονται περιλήψεις των 90 βιβλίων και στοιχεία του συγγραφέα. Στο εθνικό περίπτερο θα στεγαστούν το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και 9 εκδοτικοί οίκοι. Σε ανεξάρτητα περίπτερα θα εκθέσουν 25 Ελληνες εκδότες.

Ο υπουργός Πολιτισμού, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, είπε ότι "το 2001 συμπίπτει με το έτος της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας, που θα είναι αφιερωμένο στη Γραφή και τη Γλώσσα". Ανακοίνωσε επίσης ότι η Επιτροπή Προετοιμασίας για την έκθεση του 2001 διευρύνθηκε με τρεις ακόμα εκπροσώπους των εκδοτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ