Πέμπτη 1 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Οπλο" των λαών ο πολιτισμός

Η κοινή διαπίστωση ότι ο πολιτισμός είναι ένα αποφασιστικό όπλο στα χέρια των λαών της Ελλάδας και της Κύπρου, που προωθεί τη συνεργασία, την ειρήνη, την ποιότητα ζωής εκφράστηκε στη συνάντηση, που είχαν χτες ο Θόδωρος Τζιαντζής,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Σταύρος Παπαθανασίου,υπεύθυνος του Πολιτιστικού Τμήματος της ΚΕ με τον υπεύθυνο του Πολιτιστικού Γραφείου της ΚΕ του ΑΚΕΛ, Δημήτρη Καραγιάννη.

Στη συνάντηση έγινε αμοιβαία ενημέρωση για τις εξελίξεις στις δύο χώρες, τη δράση των δύο κομμάτων, καθώς και για τις εξελίξεις και τη δράση στον τομέα του πολιτισμού. Κοινή διαπίστωση είναι η σημασία και οι δυνατότητες αυτού του τομέα στον αγώνα που δίνουν οι δύο λαοί. Ακόμη συζητήθηκαν σκέψεις για τη διεύρυνση της κοινής δράσης στον τομέα αυτό, συνεχίζοντας και αντισταθμίζοντας μια παράδοση δημιουργικής συνεργασίας στον πολιτισμό.

"Θέλω να υπογραμμίσω", είπε αμέσως μετά τη συνάντηση ο Θ. Τζιαντζής, "τη χρησιμότητα της σημερινής μας συνάντησης με τον σύντροφο Δημήτρη Καραγιάννη, καθώς η συζήτηση επεκτάθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λαοί και οι χώρες μας, αλλά και στα ειδικότερα ζητήματα της Τέχνης και του Πολιτισμού. Κοινή είναι η διαπίστωσή μας για τη σημασία αυτού του τομέα στην πάλη των λαών μας για ελευθερία, δημοκρατία, για τους όρους ζωής τους. Ανακεφαλαιώσαμε την κοινή μας θέληση να δώσουμε συνέχεια και ν' αναβαθμίσουμε την ήδη συνεργασία που έχουμε στον τομέα του πολιτισμού με διάφορες μορφές κοινών και ξεχωριστών εκδηλώσεων στον τομέα αυτό, που θεωρούμε ότι είναι ένα αποφασιστικό όπλο στα χέρια των λαών μας για τη φιλία, την ειρήνη, τη συνεργασία και την ευημερία των λαών και των χωρών μας".

Αναφερόμενος στη στενή συνεργασία των δύο αδελφών κομμάτων ΚΚΕ και ΑΚΕΛ ο Δημήτρης Καραγιάννης τόνισε ότι η στήριξη από πλευράς του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας "είναι πολύ ουσιαστική για την Κύπρο καθώς περνάει ίσως την πιο δύσκολη περίοδο από την ανεξαρτησία και ύστερα. Η δική μας εκτίμηση είναι ότι ο πολιτισμός είναι ένα όπλο στα χέρια του κυπριακού λαού, όχι μόνο άμυνας αλλά και επίθεσης. Ισως είναι και το μοναδικό όπλο επίθεσης, που έχει. Αυτή η στενή συνεργασία που υπάρχει με το ΚΚΕ νομίζω ότι θα βοηθήσει στον αγώνα του κυπριακού λαού, τον απελευθερωτικό και αντικατοχικό, αλλά και γενικότερα στην πολιτιστική αναβάθμισή του, με συνεργασία πάνω σε θέματα πολιτισμού. Θέλω να ευχαριστήσω και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και τους συντρόφους γι' αυτή τη συνεργασία, η οποία δεν είναι σημερινή. Υπήρχε και θα συνεχίσει να υπάρχει με ακόμη πιο ουσιαστικές επαφές στο πολιτιστικό επίπεδο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ