Παρασκευή 2 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στη Βουλή η Συνθήκη Αμστερνταμ

Σε λίγες βδομάδες θα έρθει για επικύρωση στη Βουλή η Συνθήκη του Αμστερνταμ, ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε Συνέδριο του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου με θέμα: Η Ευρωπαϊκή Ενωση μετά τη Συνθήκη του Αμστερνταμ.

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στο χαρακτήρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης τόνισε ότι είναι "ένωση λαών και κρατών".

Το ελάχιστο που θα είχε να παρατηρήσει κανείς για τη θέση αυτή είναι ότι ο κ. Σημίτης, η κυβέρνηση του αλλά και τα κόμματα που ψήφισαν τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και είναι τώρα έτοιμοι να ψηφίσουν και τη Συνθήκη του Αμστερνταμ, αρνήθηκαν και συνεχίζουν να αρνούνται το δικαίωμα στον ελληνικό λαό να αποφανθεί ο ίδιος για το αν δέχεται ή όχι αυτές τις Συνθήκες. Ετσι η αναφορά στους λαούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι τουλάχιστον πρόκληση, όταν είναι γνωστές οι συνέπειες που υφίστανται οι λαοί αυτοί από τις πολιτικές της Ενωσης και των κυβερνήσεων.

Εντύπωση προκαλεί επίσης η εκτίμηση του πρωθυπουργού πως με τη Συνθήκη του Αμστερνταμ "έγιναν βήματα για την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων", τη στιγμή που είναι γνωστό ότι στη Συνθήκη ενσωματώθηκε η Συμφωνία Σένγκεν, με την οποία δημιουργείται ένας άνευ προηγουμένου αστυνομικός μηχανισμός παρακολούθησης και καταστολής με σαφή πολιτικά χαρακτηριστικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ