Παρασκευή 2 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΑΤΟΪΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
Προετοιμασία για επεμβάσεις

Διοργανώνεται από το ελληνικό ΓΕΕΘΑ στην Αθήνα

Σεμινάριο που ουσιαστικά αποβλέπει στην προετοιμασία των ΝΑΤΟικών δυνάμεων για επέμβαση στο Κοσσυφοπέδιο και όπου αλλού για την επιβολή των πολεμοκάπηλων σχεδίων της νέας ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων, διοργανώνεται από το ελληνικό ΓΕΕΘΑ στην Αθήνα από τις 5 έως τις 8 του Οκτώβρη. Αντικείμενο του σεμιναρίου θα είναι οι "Πολιτικο - Στρατιωτικές Σχέσεις στις Ειρηνευτικές Επιχειρήσεις" και διεξάγεται υπό την αιγίδα της Ομάδας για τη Συνεργασία στις Ειρηνευτικές Αποστολές του Συμβουλίου Ευρω - Ατλαντικής Συνεργασίας (ΕΑΡC), ενός παράλληλου με το ΝΑΤΟ μηχανισμού.

Στο πλαίσιο του EAPC, οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ και μέλη της ψευδεπίγραφης ΝΑΤΟικής πρωτοβουλίας "Σύμπραξη για την Ειρήνη" (PFP) συζητούν και καταστρώνουν προγράμματα για ένα ευρύ φάσμα υποτιθέμενων θεμάτων ασφαλείας. Στο σεμινάριο αυτό αναμένεται να πάρουν μέρος περίπου 60 αντιπρόσωποι από το ΝΑΤΟ και τις χώρες της PFP.

Την έναρξη των εργασιών του σεμιναρίου, το οποίο θα φιλοξενήσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας, θα κηρύξει ο βοηθός γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ για Πολιτικές Υποθέσεις, πρεσβευτής Κλάους - Πέτερ Κλάιμπερ. Σκοπός του σεμιναρίου είναι να προσδιοριστούν οι πολιτικο - στρατιωτικές σχέσεις που πρέπει να αναπτυχθούν ώστε να διασφαλιστεί η ικανοποιητική έκβαση των λεγόμενων ειρηνευτικών αποστολών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ