Κυριακή 11 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μην ξεχάσετε!

Οπωσδήποτε μην ξεχάσετε το εκλογικό σας βιβλιάριο! Χωρίς αυτό δεν μπορείτε να ψηφίσετε. Ακόμα, οι ψηφοφόροι, πρέπει να έχουν μαζί τους και τηναστυνομική τους ταυτότητα.Αν δεν έχουν ταυτότητα θα πρέπει να προσκομίσουν κάθε άλλο χρήσιμο ή αποδεικτικό της ταυτότητας, έγγραφο στοιχείο (διαβατήριο, άδεια οδήγησης, βιβλιάριο Υγείας ΙΚΑ, επαγγελματική ταυτότητα) ή οποιοδήποτε άλλο επίσημο έγγραφο που να αποδεικνύει την ταυτότητά τους, το οποίο θα "περάσει" από τον έλεγχο και την κρίση της εφορευτικής επιτροπής για να γίνει δεκτό.

Κατά την είσοδό τους στο εκλογικό τμήμα οι ψηφοφόροι παραλαμβάνουν δύο φακέλους, έναν λευκού χρώματος για τις δημοτικές εκλογές και έναν γαλάζιας απόχρωσης για τις νομαρχιακές. Να σημειώσουμε πως όσοι έχουν χάσει το εκλογικό τους βιβλιάριο και δεν έχουν καταθέσει αίτηση για την έκδοση καινούριου, μπορούν να ψηφίσουν την επόμενη Κυριακή, αρκεί μέχρι την Παρασκευή 16 Οκτώβρη να καταθέσουν σχετική αίτηση στις αρμόδιες υπηρεσίες. Και σήμερα, Κυριακή, όσοι δεν έχουν σελίδες στο εκλογικό τους βιβλιάριο μπορούν να προσθέσουν στα αρμόδια Πρωτοδικεία.

Στην περίπτωση που στο εκλογικό τμήμα δε βρίσκουν το όνομα του εκλογέα στους εκλογικούς καταλόγους, πρέπει ο εκλογέας να σπεύσει στο Πρωτοδικείο και να πάρει βεβαίωση ότι είναι εγγεγραμμένος στους πρωτότυπους εκλογικούς καταλόγους.

Αν έχουν καταχωρηθεί λάθος τα στοιχεία του εκλογέα στον πρωτότυπο εκλογικό κατάλογο του Πρωτοδικείου, άρα και στον κατάλογο του εκλογικού τμήματος και στο εκλογικό του βιβλιάριο, τότε είναι υποχρεωμένος για να ψηφίσει να φέρει από τον Δήμαρχο ή τον πρόεδρο Κοινότητας, ή την αρμόδια αστυνομική αρχή, βεβαίωση ταυτοπροσωπίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ