Τετάρτη 14 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
"Ερευνες" για την παράνομη παιδική εργασία

ΜΙΛΑΝΟ.-

Σάλο έχουν προκαλέσει οι προχτεσινές αποκαλύψεις της ιταλικής εφημερίδας "Κοριέρα ντε λα Σέρα", μετά τις καταγγελίες Τούρκων συνδικαλιστών για εργοστάσια της φίρμας "Μπένετον" στην Τουρκία, τα οποίαμεγάλο κομμάτι των εργαζομένων που απασχολούν είναι παιδιά μικρότερα των 14 ετών. Οι τραγικές αυτές αποκαλύψεις ξεκίνησαν μετά την επίσημη καταγγελία των Τούρκων συνδικαλιστών που ενημέρωσαν την ιταλική εφημερίδα, όχι μόνο γι' αυτό καθεαυτό το γεγονός, αλλά και για τις παράνομες πρακτικές που ακολουθεί η τουρκική επιχείρηση "Μπερμούντα Τεκστίλ", η οποία φτιάχνει ρούχα για παιδιά για λογαριασμό της εταιρίας "Μπογκαζίτσι Ρέντι Γουέρ", στην οποία η "Μπένετον" έχει δώσει άδεια για την παραγωγή ρούχων με την επωνυμία της στην Τουρκία.

Η εταιρία "Μπένετον", που έχει κερδίσει τη φήμη της κυρίως για τις φωτογραφικές καμπάνιες της για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ισότητα των φύλων, αλλά και την καταδίκη της για τον πόλεμο και όχι τόσο για την ποιότητα των ενδυμάτων της, αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πλήγμα στην υπόληψή της, που θα έχει ως αποτέλεσμα μία πιθανή ζημία στα κέρδη. Ετσι, η αντίδρασή της ήταν αναμενόμενη, αφού μετά τις κατηγορίες ανακοίνωσε ότι διέκοψε τις σχέσεις της με την τουρκική εταιρία και, παράλληλα, ότι αποστέλλει διερευνητική επιτροπή στην Τουρκία. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της "Μπένετον", η εταιρία, η οποία εξακολουθεί να παράγει το 80% των ενδυμάτων της στην Ιταλία, εισάγει στην Ευρώπη μόνο 3 εκατομμύρια από τα ρούχα που φτιάχνονται στην Τουρκία και για να καθησυχάσει τους "φιλεύσπλαχνους Ευρωπαίους" τονίζει ότι αυτά τα ρούχα που κατασκευάζονται στην Τουρκία πωλούνται αποκλειστικά στην Τουρκία, στο Αζερμπαϊτζάν, στο Καζαχστάν και το Ουζμπεκιστάν...

Η εκπρόσωπος τόνισε ακόμα ότι ο όμιλος "Μπένετον" ακολουθεί την πολιτική να ζητεί από όλες τις εταιρίες, στις οποίες δίνει άδεια για την παραγωγή των ενδυμάτων του, να υπογράφουν δήλωση, βάσει της οποίας δε θα καταφεύγουν σε παράνομες μεθόδους εργασίας. Οσο για την ίδια την τουρκική κατασκευαστική εταιρία, διέψευσε τις κατηγορίες αυτές και κίνησε δικαστική διαδικασία κατά της ιταλικής εφημερίδας, τόνισε εκπρόσωπος της "Μπένετον".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ