Δευτέρα 19 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΛΒΑΝΙΑ
Πωλούνται βρέφη (!)

ΤΙΡΑΝΑ.-

Το κύκλωμα της εμπορίας βρεφών στην Αλβανία αποδεικνύεται πιο πολυπλόκαμο από όσο οποιοσδήποτε ανέμενε: Χτες η εφημερίδα "Koha Jone" αποκάλυψε την ύπαρξη παράνομης "κλινικής" η οποία διακινεί ζωτικά όργανα νεογέννητων βρεφών από την Αλβανία στην Ιταλία...

Επικαλούμενη εισαγγελικές πηγές, η εφημερίδα αναφέρει ότι χειρουργοί στα Τίρανα αφαιρούν ζωτικά όργανα από νεογέννητα και τα διοχετεύουν παράνομα στην Ιταλία, μετά από παραγγελία των "ενδιαφερομένων".

"Γιατροί και χειρουργοί έχουν πραγματοποιήσει αρκετές εγχειρήσεις σε βρέφη σε μία παράνομη κλινική στα Τίρανα και στη συνέχεια έχουν πουλήσει τα όργανα στην Ιταλία" είναι η ανατριχιαστική (όσο και εξοργιστικά κυνική) δήλωση εισαγγελικής πηγής που επικαλείται η εφημερίδα.

Οι έρευνες βρίσκονται σε αρχικό στάδιο, καθώς "η αστυνομία προσπαθεί ακόμα να εντοπίσει" την κλινική.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι γιατροί που ενέχονται στην υπόθεση έλεγαν στις μητέρες ότι το παιδί πέθανε κατά τον τοκετό, υπήρξαν όμως και ορισμένες περιπτώσεις, κατά τις οποίες πούλησαν οι ίδιες οι μητέρες τα μωρά τους στα μέλη του παράνομου δικτύου. Το σκάνδαλο ξέσπασε στις αρχές του μήνα, όταν ανακαλύφθηκε ότι ορισμένα μικρά φέρετρα που προορίζονταν για ταφή ήταν άδεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ