Σάββατο 24 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Πάρτε μέτρα για τη διάσωσή της

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Μέτρα για την αποφυγή αποψίλωσης της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) από το μισό έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό της, καθώς και για τη διασφάλιση της ομαλής χρηματοδότησης των αναγκών της υπηρεσίας, ζητάει από την κυβέρνηση το ΚΚΕ. Το θέμα τέθηκε στη Βουλή με Ερώτηση του βουλευτή του Κόμματος Μπάμπη Αγγουράκη προς την υπουργό Ανάπτυξης Β. Παπανδρέου. Στην Ερώτηση αναφέρεται συγκεκριμένα:

"Αμεσο κίνδυνο αποψίλωσής της από το μισό προσωπικό της (14 άτομα επί συνόλου 28) διατρέχει η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ), παρά το γεγονός ότι οι πολλαπλές υπηρεσίες που παρέχει (μηνιαία δοσομέτρηση 7.000 εργαζομένων σε ιονίζουσες ακτινοβολίες, έλεγχος 1.600 εργαστηρίων ιατρικών και βιομηχανικών εφαρμογών ιονιζουσών ακτινοβολιών σε νοσοκομεία, βιομηχανίες, πανεπιστήμια, ιατρικά κέντρα κλπ., έλεγχος ραδιενέργειας περιβάλλοντος και σύστημα προειδοποίησης σε περίπτωση πυρηνικού ή ραδιολογικού ατυχήματος, εκπροσώπηση της χώρας σε διεθνείς οργανισμούς (ΔΟΑΕ), πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών στην ιατρική φυσική) απαιτούν πολλαπλάσιο προσωπικό. Τα άτομα αυτά, στα οποία περιλαμβάνονται τόσο το επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό με υψηλή εξειδίκευση, όσο και το αναγκαίο διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό, εργάζονται επί αρκετά χρόνια στην ΕΕΑΕ, που όχι μόνο αφαιρεί τη δυνατότητα μισθοδοσίας συμβασιούχων, αλλά και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στο έργο και του υπόλοιπου προσωπικού (μετακινήσεις για ελέγχους, διαχείριση ήδη εγκεκριμένων αναπτυξιακών προγραμμάτων).

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κα Υπουργός τι μέτρα θα πάρει η Κυβέρνηση για:

  • Την αποφυγή αποψίλωσης της ΕΕΑΕ από το μισό έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό της, με δεδομένο ότι στην αντίθετη περίπτωση καθίσταται αδύνατη η συνέχιση της λειτουργίας της υπηρεσίας.
  • Τη διασφάλιση της ομαλής χρηματοδότησης των αναγκών της υπηρεσίας (μισθοδοσία συμβασιούχων, μετακινήσεις για ελέγχους, εκτέλεση αναπτυξιακών προγραμμάτων), με δεδομένο ότι στην αντίθετη περίπτωση αδυνατεί αυτή να επιτελέσει μέρος του έργου της".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ