Κυριακή 25 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ-Α' ΕΘΝΙΚΗ
Σύγκρουση με παρελθόν...

Προοδευτική και ΑΕΚ συναντώνται στον Κορυδαλλό στο σημαντικότερο παιχνίδι της μέρας

Μετά από τρεις βδομάδες οι ποδοσφαιρόφιλοι έχουν ξανά την ευκαιρία, γιατί το αν είναι ευχαρίστηση είναι υπό συζήτηση, να κάτσουν στην κερκίδα και να παρακολουθήσουν το αγαπημένο τους άθλημα. Οι αγώνες του πρωταθλήματος ξαναρχίζουν ύστερα από την περίπου 15θήμερη διακοπή, λόγω των εκλογών, και το πρόγραμμα περιλαμβάνει άκρως ενδιαφέρουσες συναντήσεις. Οι τρεις εκπρόσωποί μας στην Ευρώπη έχουν, πάντα θεωρητικά, εύκολες αναμετρήσεις, σ' αντίθεση με την ΑΕΚ που δοκιμάζεται στον Κορυδαλλό.

Το πολύπλευρα σημαντικότερο παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής είναι αυτό ανάμεσα στην Προοδευτική και την ΑΕΚ. Η μια από τις τελευταίες ομάδες στη βαθμολογία υποδέχεται την πρωτοπόρο μ' αμφότερα τα σωματεία να έχουν απόλυτη ανάγκη τους βαθμούς. Οι "βυσσινί" χωρίς προβλήματα τραυματισμών και με τον Ανδρέα Μιχαλόπουλο ο οποίος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας, δηλώνουν πανέτοιμοι. Οι "κιτρινόμαυροι" θα ενισχυθούν τελικά από τους Νικολαϊδη, Κασάπη, Κωστένογλου, αλλά θα στερηθούν τους τιμωρημένους Καλιτζάκη και Κοπιτσή.

Στην ΑΕΚ αντιμετωπίζουν τη συνάντηση ως διπλή πρόκληση. Θυμούνται πως η περσινή ήττα αποτέλεσε την αφετηρία της κατρακύλας και βέβαια γνωρίζουν ότι άσχημο αποτέλεσμα ίσως αναζωπυρώσει το σίριαλ της προπονητολογίας. Από την άλλη δύο άσπονδοι φίλοι, Καρράς - Μελισσανίδης, ηγούνται των αντιπάλων και οι αντιδράσεις τους παρουσιάζουν μέγιστο ενδιαφέρον.

Ολυμπιακός: Από τα άστρα στον Αστέρα...

Με νωπές τις... μεθυστικές αναμνήσεις από το θρίαμβο επί του Αγιαξ ο Ολυμπιακός καλείται να προσγειωθεί στην ελληνική πραγματικότητα και να ξεπεράσει το όποιο εμπόδιο του Εθνικού Αστέρα. Ηδη από την Πέμπτη ο Μπάγεβιτς, που δεν αντιμετωπίζει προβλήματα καταρτισμού στην 11άδα, είχε αρχίσει την "επιχείρηση", υπενθυμίζοντας στους παίχτες παθήματα του παρελθόντος, ώστε να τους γίνουν μαθήματα.

Ο προπονητής των γηπεδούχων, Σπ. Λιβαθηνός, προβληματίζεται αρκετά, αφού εκτός από την ανωτερότητα του Ολυμπιακού θα 'χει ν' αντιμετωπίσει και τη μέγιστη ψυχολογία που προκάλεσε το 1 - 0 της Τετάρτης. Εστω και ενδόμυχα πάντως, δεν αποκλείει θετικό αποτέλεσμα ποντάροντας στην κούραση των Πειραιωτών και ίσως σε μια υπεροπτική συμπεριφορά για την ομάδα του. Μεγάλο ερωτηματικό ή συμμετοχή ή όχι των Γιακόβλεβιτς, Κόγιογλου.

Αύριο ΠΑΟ - Καβάλα

Η νίκη επί της Καβάλας δε θα 'χει μόνο βαθμολογικά οφέλη, αλλά θα βοηθήσει τον Παναθηναϊκό να μετριάσει την πίκρα για την άδικη ήττα από τη Λανς. Οι "πράσινοι" επιζητούν μια καλή εμφάνιση, αλλά και ευρύ σκορ, για να εξωραϊστεί το "γαλλικό στραπάτσο". Ο Β. Δανιήλ δε θα 'χει για μια ακόμα φορά στη διάθεσή του τον Κριστόφ Βαζέχα, αλλά όπως επισημαίνει στους παίχτες του ούτε αυτό ούτε όσα έγιναν στη Λανς δεν μπορεί και δεν πρέπει να θεωρηθούν δικαιολογίες.

Ο Ν. Γκουλής και οι παίχτες του από την πλευρά τους υπολογίζουν ιδιαιτέρως ότι οι "τριφυλλοφόροι" θα είναι σαν "πληγωμένο θεριό", άρα διπλά επικίνδυνοι. Ζητάει, λοιπόν, μεγαλύτερη προσοχή και ελπίζει ότι τουλάχιστον η Καβάλα θα πραγματοποιήσει μια αξιοπρεπή εμφάνιση. Απών θα 'ναι ο τιμωρημένος Μούτας, αλλά επιστρέφει μετά από καιρό ο Ουντέζε.

Το πλήρες πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής έχει ως εξής: Ξάνθη - ΠΑΟΚ (17.00, SUPERSPORT), ΟΦΗ - Πανελευσινιακός (15.00), Πανηλειακός - Απόλλωνας(15.00), Ηρακλής - Ιωνικός (15.00), Προοδευτική - ΑΕΚ (15.00), Εθνικός Αστέρας - Ολυμπιακός (15.00). Η αυλαία πέφτει τη Δευτέρα με τα παιχνίδια Πανιώνιου - Βέροιας (17.00, SUPERSPORT), Παναθηναϊκού - Καβάλας (19.00, SUPERSPORT).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ