Τετάρτη 28 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ελληνικές ημέρες στη Γαλλία

Στην πόλη Αζ της Γαλλίας οργανώνονται (3 έως 8 Νοέμβρη) από το Ελληνικό Ιδρυμα Πολιτισμού οι "Ημέρες Ελληνικού Πολιτισμού" στο πλαίσιο της συνεργασίας με το Δίκτυο Ελληνικών Λιμανιών της Μεσογείου,στο οποίο προεδρεύει η Αζ. Οι ιδρυτικές πόλεις του Δικτύου που δημιουργήθηκε με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι: Αγάθη (Adge - Γαλλία), Θηλίνη (Arle - Γαλλία), Σελινούς (Σικελία), Πυθαγόρειο (Σάμος), Ηράκλειο (Κρήτη), Τζέρμπα (Τυνησία), Εμπόριον (Ισπανία), Λάρνακα, Πάφος (Κύπρος), Κάλλατις (Ρουμανία), Πιτυούς (Γεωργία), Αλεξάνδρεια (Αίγυπτος), Νίκαια (Γαλλία). Πρόσφατα στο Δίκτυο εντάχθηκαν οι πόλεις: Καντίκς (Ισπανία), Κερύνεια (Κύπρος) και Αντίπολις (Γαλλία).

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που έχει ως στόχο τη γνωριμία με τον ελληνικό πολιτισμό περιλαμβάνει εκθέσεις Ελλήνων και Γάλλων καλλιτεχνών της περιοχής, έκθεση φωτογραφίας της Νίκης Τυπάλδου, έκθεση βιβλίων ελληνικής λογοτεχνίας στη γαλλική γλώσσα, προβολή ταινιών ("Τέλος εποχής" του Αντ. Κόκκινου και "Απ' το χιόνι" του Σ. Γκορίτσα), ντοκιμαντέρ, συναυλία με την Σαββίνα Γιαννάτου, διαλέξεις κ.ά.

Εξάλλου στις 5 Νοέμβρη θα πραγματοποιηθεί Μεσογειακό Συμπόσιο με θέμα "Σχέσεις Ευρωπαϊκής Ενωσης και Μεσογειακών Χωρών".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ