Τετάρτη 28 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Δεσμώτες

Μια εξαιρετική, ατμοσφαιρική ταινία θρίλερ με την υπογραφή του μετρ του είδους, του Αλφρεντ Χίτσκοκ, ο "Δεσμώτης του ιλίγγου", θα παρουσιαστεί σήμερα από το ΣΤΑΡ στις 00.15. Μια ταινία που κινείται ανάμεσα στο φαίνεσθαι και στο είναι το πραγμάτων, μια ταινία που κόβει, στην κυριολεξία, την ανάσα του θεατή που την παρακολουθεί με τρομερό ενδιαφέρον. Ο Σκότι, ένας αποτυχημένος ντέτεκτιβ, παρακολουθεί μια αινιγματική γυναίκα, τη Μαντλέν, η οποία όμως αυτοκτονεί μπροστά του. Αργότερα και εντελώς τυχαία ο Σκότι θα συναντήσει το πιστό αντίγραφο της Μαντλέν, την οποία πλησιάζει με βαθιά νοσηρότητα, με την ελπίδα να την κάνει υποκατάστατο της γυναίκας που αυτοκτόνησε και η ταυτότητα ακόμη και γι' αυτόν αποτελεί μυστήριο. Πολλά φαίνονται έτσι μα στην πραγματικότητα είναι αλλιώς, πολλοί μοιάζουν νεκροί, αλλά ζουν, και το αντίθετο. Και ο ντέτεκτιβ είναι παγιδευμένος σ' έναν έρωτα που δεν πρόλαβε να ζήσει, σε έναν έρωτα που "κατασκεύασε" και που τον ανεβάζει στα ύψη. Αν κάτι δεν αντέχει ο καημένος αστυνομικός είναι το ύψος. Ο φόβος μιας ενδεχόμενης πτώσης τού δημιουργεί έναν εφιαλτικό ίλιγγο. Με τον Τζέιμς Στιούαρτ και την Κιμ Νόβακ.

Από το STAR στις 22.30 "Για πάντα νέος" του Στιβ Μάινερ.

Ενας ριψοκίνδυνος πιλότος ζητά από ένα φίλο του εφευρέτη να τον βάλει στην κατάψυξη, γιατί η φίλη του έπεσε σε κώμα, έπειτα από ένα ατύχημα. Αυτά συμβαίνουν στα 1939. Μετά αρχίζει τραγωδία. Ξεσπάει ο πόλεμος και το πείραμα θα ξεχαστεί ενώ, ο ήρωας θα βρίσκεται κλεισμένος σε μια στρατιωτική αποθήκη. Ως την ημέρα που θα τον επαναφέρουν στη ζωή, εντελώς τυχαία, δυο παιδιά. Εκείνος διηγείται την ιστορία του, αλλά δε γίνεται πιστευτός. Μια παιδιάστικη ιστορία με πρωταγωνιστή τον Μελ Γκίμπσον.

Από την ΕΤ - 1 στη 01.00 "Ο ονειροπαρμένος".Ιταλική ταινία του Μάρκο Κόλι. Ενας αργόσχολος κληρονόμος των Δουκάτων του Καντέλμο, ο Τζιοβάνι, ζει στο σπίτι των προγόνων του, φροντίζοντας τις δύο μεγάλης ηλικίας κουβερνάντες. Ο κόσμος στη γειτονιά τον συμπαθεί, αλλά πιστεύει ότι είναι και λίγο τρελούτσικος, γι' αυτό τον αποκαλούν άμυαλο Τζιοβάνι. Ο Τζιοβάνι αγαπάει μια όμορφη και μυστηριώδη γειτόνισσά του, την Κλερ, την οποία την παρακολουθεί, την κοιτάει επίμονα, αλλά πάντα από μακριά. Δεν της έχει μιλήσει ποτέ, αλλά πάντα ελπίζει πως αυτό κάποτε θα γίνει. Πρωταγωνιστούν οι Ελεονόρα Τζιόρτζι, Σέρτζιο Καστελίνο και Λουίγκι ντε Φίλιππο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ