Σάββατο 31 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Θεωρία και πράξη

Μια νέα δραστηριότητα εγκαινιάζει, φέτος, το "Ανοιχτό Θέατρο" του Γιώργου Μιχαηλίδη,οργανώνοντας ένα χώρο έρευνας και μελέτης του θεατρικού φαινομένου και ως θεωρία και ως πράξη, ορίζοντας το θεατρολογικό ιστορικό, κοινωνικό και εικαστικό πλαίσιο της εποχής και του ρεύματος. Μια ομάδα θεατρολόγων, ιστορικών, κοινωνιολόγων, θεατρικών συγγραφέων και ιστορικών τέχνης, με μαθήματα και διαλέξεις, θα μελετά σταθμούς και ρεύματα του ευρωπαϊκού θεάτρου.

Παράλληλα θα υπάρχει και πρακτική εφαρμογή με έργα όπως "Στο βυθό" του Γκόρκι, "Υφάντες" του Χάουπτμαν,κ. ά. Ο χώρος είναι ανοιχτός σε μαθητές δραματικών σχολών, φοιτητές, ηθοποιούς, θεατρόφιλους. Την περίοδο '98-'99 αντικείμενο μελέτης θα αποτελέσει: "Ο νατουραλισμός και ο ρεαλισμός στο Ευρωπαϊκό Θέατρο",που θα ολοκληρωθεί σε δυο τριμηνιαίους κύκλους. Διδάσκουν: Ελένη Βαροπούλου, Κώστας Γεωργουσόπουλος, Μ. Λαμπράκη - Πλάκα, Πέτρος Μάρκαρης, Πλάτων Μαυρομούστακος, Αλέκα Μπουτζουβή, Βάλτερ Πούχνερ, Γιώργος Μιχαηλίδης, Πολύκαρπος Πολυκάρπου.Τα υλικά των μαθημάτων και του συνεδρίου (θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο) θα κυκλοφορήσουν σε βιβλίο, εμπλουτισμένο με ντοκουμέντα, γκραβούρες, φωτογραφίες.

Εναρξη στις 18/11, με δικαίωμα συμμετοχής 40.000 το μήνα. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 6460.660 (10πμ-4μμ) και 8535.168 (5μμ-8μμ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ