Κυριακή 1 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α' ΕΘΝΙΚΗΣ
Ντέρμπι Νο2 στη Θεσσαλονίκη

Αρης και Ηρακλής αντιμέτωποι στο σημαντικότερο παιχνίδι της ημέρας

Το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό έγινε χτες, όπως και το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Πανιώνιο, (οι γραμμές αυτές συντάσσονται πριν το εναρκτήριο λάκτισμα). Ομως και το σημερινό "κυρίως πιάτο" στο πρόγραμμα της 8ης μέρας του πρωταθλήματος στην Α' Εθνική, δε στερείται ενδιαφέροντος. Το αντίθετο μάλιστα, αφού περιλαμβάνει ένα ακόμα ντέρμπι. Στη συμπρωτεύουσα ο Αρης υποδέχεται τον Ηρακλή και μαζί με το παιχνίδι της Ν. Φιλαδέλφειας, όπου το ενδιαφέρον εστιάζεται κυρίως στο θέμα του προπονητή, μάλλον αποτελούν τα σημαντικότερα παιχνίδια.

Μονόδρομο θεωρούν στον Αρη τη νίκη επί του Ηρακλή, προσδίδοντάς της διττή σημασία. Αφ' ενός δε θα μεγαλώσει περισσότερο η απόσταση από την κορυφή, αφ' ετέρου θα επιστρέψουν στις επιτυχίες διαλύοντας... τα σύννεφα που δημιούργησαν οι πρόσφατες αποτυχίες. "Μόνο με την κατάκτηση των τριών βαθμών θα μπορέσουμε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος και από την άλλη ν' απαντήσουμε σ' αυτούς που μας αμφισβητούν", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Βλαχούδης.

Ο Γ. Φοιρός από τους παίχτες του ζήτησε κυρίως δύο πράγματα. Να μειώσουν "τα παιδαριώδη λάθη" και ν' αξιοποιούν τις ευκαιρίες. Μεγάλος "πονοκέφαλός" του η απουσία του Κολτσίδα. Ο 27χρονος αμυντικός έπαθε θλάση και δε θ' αγωνιστεί, οπότε το ερώτημα είναι ποιος θα μαρκάρει τον Σ. Κωνσταντινίδη. Πάντως επανέρχονται οι Μάντζιος, Κατσαρός.

Στην αντίπερα όχθη οι φιλοξενούμενοι θα παραταχθούν με βασικό στόχο να μη χάσουν και από κει και πέρα ό,τι προκύψει. "Μπορούμε να πάρουμε βαθμό ή βαθμούς" εκτιμάει ο τεχνικός του "γηραιού", "αρκεί να παρουσιαστούμε σοβαροί και να μην επαναλάβουμε λάθη που ίσως μας στοιχίσουν ακριβά". Απευθυνόμενος στους ποδοσφαιριστές ο Γίνγκμπλαντ προσπάθησε να τους εμψυχώσει αναφέροντας μεταξύ άλλων: "Το παιχνίδι είναι δύσκολο, ο αντίπαλος δυνατός. Πιστεύω όμως στις δυνατότητές σας, είμαστε σε καλή κατάσταση".

Στα υπέρ των φιλοξενουμένων η παρουσία αρκετών φιλάθλων τους (περίπου 2.000) αλλά και η προϊστορία... Τελευταία φορά που αποχώρησε ο Ηρακλής ηττημένος ήταν το 1993. Εκτοτε αποσπά συνέχεια ισοπαλίες. Από την άλλη, νικητής έχει να φύγει από του Χαριλάου από τις 6 Νοέμβρη του 1988.

Εκτός των Κωστή, Καράτζοφ μάλλον θ' απουσιάσει και ο Μάριος Χριστοδούλου. Αντίθετα, σίγουρα επανέρχεται ο Γ. Κυριαζής και πιθανότατα θα τα καταφέρει ο Γιοβάνοβιτς.

Στη Ν. Φιλαδέλφεια για την αναμέτρηση ΑΕΚ - Εθν. Αστέρα, υπό άλλες συνθήκες, το μοναδικό ερώτημα θα ήταν το τελικό σκορ. Ομως με την κατάσταση που επικρατεί στο "δικέφαλο", πολλοί "κιτρινόμαυροι" φίλαθλοι φοβούνται ακόμα και δυσάρεστες εκπλήξεις. Η λέξη "ηρεμία" είναι άγνωστη αυτή την εποχή στην ΑΕΚ, ενώ το σύνολο του Σπ. Λιβαθηνού έχει αποδείξει πως είναι αξιόμαχο και έτοιμο να εκμεταλλευτεί κάθε λάθος.

Το πλήρες πρόγραμμα της Κυριακής στην Α' Εθνική περιλαμβάνει τις συναντήσεις (ώρα έναρξης 15.00): Αρης - Ηρακλής (17.00, SUPERSPORT), Βέροια - ΟΦΗ, Καβάλα - Εθνικός, Πανελευσινιακός - Πανηλειακός, Απόλλωνας - Προοδευτική, Ιωνικός - Ξάνθη, ΑΕΚ - Εθνικός Αστέρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ