Κυριακή 8 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΔΙΕΘΝΗ
Να μετουσιωθεί η δυσπιστία σε πολιτικούς αγώνες

Οσο οι υπέρμαχοι του "ευρωπαϊκού προσανατολισμού" και οι ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων διατυμπανίζουν ότι "ο ελληνικός λαός συμφωνεί με την ένταξη στην ΟΝΕ", τόσο περισσότερο διευρύνεται ο αριθμός των ατόμων που αμφισβητούν και αρνούνται ότι η επίτευξη του "εθνικού στόχου" θα βελτιώσει τη ζωή τους. Τα αποτελέσματα από τις διαδοχικές δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται τελευταία είναι αποστομωτικά για τους ευρωλάγνους, με πρώτο τον Κ. Σημίτη, που καθημερινά δικαιολογεί την πολιτική του με την ΟΝΕ.

Ιδιαίτερα αποκαλυπτική είναι η δημοσκόπηση που έγινε από την ίδια την ΕΕ μέσω του "Ευρωβαρόμετρου". Σύμφωνα με τα διαχρονικά στοιχεία του "Ευρωβαρόμετρου" η ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ θεωρούνταν "καλό πράγμα" από το 70 - 75% του πληθυσμού την περίοδο 1990 - 93. Την τελευταία τριετία όμως το ποσοστό αυτό έχει πέσει θεαματικά στο 50% - 55%. Ικανοποίηση για τον τρόπο που οικοδομείται η ΕΕ διατυπώνει μόνο το 34%, ενώ το 51% υιοθετεί αρνητική στάση. Εκεί όμως που φαίνεται όχι απλά η δυσπιστία, αλλά η απογοήτευση, είναι ότι δεν πιστεύουν πως η ΕΕ θα βελτιώσει τη ζωή τους, ιδιαίτερα στον τομέα της οικονομίας (43%), της εργασίας και της ανεργίας (58%).

Το ζήτημα όμως είναι αυτή η δυσπιστία και δυσαρέσκεια για την ΟΝΕ των πολυεθνικών να μετατραπεί σε συνειδητό και οργανωμένο αγώνα για την ανατροπή του καθεστώτος των πολυεθνικών και της εγκαθίδρυσης ενός συστήματος που ανταποκρίνεται στα συμφέροντα των λαϊκών μαζών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ