Κυριακή 8 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΛΟ'ΪΑ"
Στάσεις εργασίας πιλότων

Απεργιακές κινητοποιήσεις στα τέλη της ερχόμενης βδομάδας κήρυξαν οι πιλότοι της "Ολυμπιακής Αεροπλοϊας", καταγγέλλοντας ότι παρά τις υποσχέσεις για την κατάρτιση επιχειρησιακού σχεδίου ανάπτυξης της εταιρίας, μεθοδεύεται η απαξίωσή της.

Η Ενωση Επαγγελματιών Χειριστών Αεροσκαφών (ΕΕΧΑ) με ανακοίνωσή της κατηγορεί τη διοίκηση της "Ολυμπιακής Αεροπορίας" για αιφνιδιαστική υπερτιμολόγηση των υπηρεσιών επίγειας εξυπηρέτησης ("χάντλινγκ"), επισημαίνοντας ότι αυτό συνιστά "αποικιοκρατική υποχρέωση" της Αεροπλοϊας, στερώντας της κάθε περιθώριο ανάπτυξης.

Για το λόγο αυτό η ΕΕΧΑ κήρυξε τρίωρες στάσεις εργασίας την Παρασκευή 13 Νοέμβρη, από 12 - 3 μ.μ., την Κυριακή 15 Νοέμβρη (3 - 6 μ.μ.), την Παρασκευή 20 Νοέμβρη (12 - 3 μ.μ.) και την Κυριακή 22 Νοέμβρη από 1 - 4 μ.μ. Οι πιλότοι της "Αεροπλοϊας" ζητούν: Την άμεση ανάπτυξη της εταιρίας, με την ενοικίαση - αγορά αεροσκαφών και την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου. Την απόσυρση της υπερκοστολόγησης των υπηρεσιών "χάντλινγκ" της ΟΑ προς την "Αεροπλοϊα".

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΑ, ανήγγειλε προχτές από τη Θεσσαλονίκη ότι η "Αεροπλοϊα" θα ανεξαρτητοποιηθεί, θα αποκτήσει μέσα στο 1999 μικρά "τζετ" και θα μεταφέρει την έδρα της στη Θεσσαλονίκη για να αναλάβει γραμμές προς την Ευρώπη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ