Παρασκευή 13 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΣΑΚ
Βαθιά ταξικός και αντεργατικός

Ανακοίνωση - καταγγελία της παράταξης για τον προϋπολογισμό που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή

Ως βαθιά ταξικό και αντεργατικό καταγγέλλει τον προϋπολογισμό σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΣΑΚ.Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής: "Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε έναν ακόμα βαθιά ταξικό, αντεργατικό προϋπολογισμό. Η κυβέρνηση με τον προϋπολογισμό για το 1999, που είναι από τους σκληρότερους της μεταπολίτευσης, με τις ονομαστικές αυξήσεις του 2%, τις δραστικές περικοπές στην παιδεία, την υγεία και την κοινωνική πρόνοια, τις νέες φορολογικές επιβαρύνσεις πλατιών λαϊκών στρωμάτων, αναδιανέμει τον πλούτο σε βάρος της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και στηρίζει παραπέρα την αύξηση των κερδών της πλουτοκρατίας.

Ο νέος προϋπολογισμός κάνει τους φτωχούς φτωχότερους.

Επιπλέον, τα κονδύλια για ανάπτυξη, που η κυβέρνηση επαγγέλλεται, δεν έχουν καμία σχέση με την ανάπτυξη, αφού κατευθύνονται σε έργα υποδομής και όχι σε παραγωγικές επενδύσεις. Αυτό, σε σχέση με το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, θα σημάνει νέα έκρηξη της ανεργίας.

Ο νέος προϋπολογισμός είναι κομμένος και ραμμένος στην πολιτική που υπηρετεί τους στόχους της ΟΝΕ, που έχει αναγορευτεί από την κυβέρνηση σε "εθνικό στόχο". Η ΟΝΕ είναι στόχος της πλουτοκρατίας, ντόπιας και ξένης, και καμία σχέση δεν έχει με τους στόχους και τα συμφέροντα της εργατικής τάξης. Η επίτευξη των στόχων της έχει σχέση με τη συνέχιση των πολιτικών της λιτότητας, των μεσαιωνικών εργασιακών σχέσεων, του περιορισμού των δικαιωμάτων, της ανεργίας και η επίτευξή τους θα σημάνει ακόμα μεγαλύτερη χειροτέρευση της κατάστασης.

Η ΕΕ της ΕΣΑΚ καλεί τους εργαζόμενους να εντείνουν τους αγώνες τους, να δυναμώσουν το μέτωπο της πάλης για την ανατροπή της αντεργατικής, αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ