Τετάρτη 18 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η ΔΕΛΤΑ εξαγόρασε μετοχές της "Chipita"

Η γαλακτοβιομηχανία ΔΕΛΤΑ ΑΕ ανακοίνωσε την απόφασή της να εξαγοράσει πακέτο μετοχών της βιομηχανίας ειδών διατροφής "Chipita International SA". Με την κίνηση αυτή η ΔΕΛΤΑ επιδιώκει να εξασφαλίσει τη "στρατηγική συμμετοχή της" στις διεθνείς δραστηριότητες της "Chipita" στις χώρες της ΝΑ Ασίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΔΕΛΤΑ - η οποία ας σημειωθεί έχει πουλήσει ένα αξιόλογο πακέτο μετοχών της (πάνω από 20%) στην πολυεθνική "Ντανόν" - η συμφωνία μεταξύ ΔΕΛΤΑ και "Chipita" προβλέπει σε πρώτη φάση ότι η ΔΕΛΤΑ:

  • Εξαγοράζει το 15% της "Chipita" Βουλγαρίας.
  • Συμμετέχει με 15% στην εξαγορά των κλάδων παραγωγής και εμπορίας τυποποιημένων κρουασάν των δύο εταιριών "STAR Foods Polland" και "STAR Foods Romania", που ελέγχονται από την "Chipita".
  • Αποκτά το δικαίωμα (option) της συμμετοχής σε οποιαδήποτε μελλοντική επέκταση της "Chipita" διεθνώς, με ελάχιστο ποσοστό 15%.

Επίσης, χτες η ΔΕΛΤΑ ανακοίνωση την πορεία των κερδών της και άλλων βασικών οικονομικών στο διάστημα του εννιαμήνου Γενάρης - Σεπτέμβρης 1998. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στο φετινό εννιάμηνο, συγκριτικά το αντίστοιχο περσινό:

  • Οι πωλήσεις της εταιρίας αυξήθηκαν κατά 17%.
  • Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 3,6 δισ. έναντι 3,2 δισ. της αντίστοιχης περσινής περιόδου (αύξηση 12%).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ