Τετάρτη 18 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΗΚΕΒΕ
Με πρόσχημα το κυκλοφοριακό...

... αποκλείουν τους μικρούς από το κέντρο

Η πρόσφατη απόφαση των υπουργών ΠΕΧΩΔΕ, Μεταφορών και Δημόσιας Τάξης, για περιορισμό κυκλοφορίας οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας, είναι μια προσπάθεια της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τα αδιέξοδα που δημιουργεί η πολιτική της στο κυκλοφοριακό και ο άναρχος συγκεντρωτικός τρόπος οικονομικής ανάπτυξης. Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Κίνηση Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων (ΔΗΚΕΒΕ), με αφορμή τη σχετική απόφαση που θέτει στο στόχαστρο για άλλη μια φορά τους μικρούς ΕΒΕ, επιβάλλοντας στο όνομα της αντιμετώπισης του κυκλοφοριακού την εκ περιτροπής κυκλοφορία στα φορτηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης μέχρι 2,5 τόνους, τα οχήματα δηλαδή που χρησιμοποιούν κυρίως μικρές επιχειρήσεις.

Η ΔΗΚΕΒΕ σημειώνει ότι το κυκλοφοριακό πρόβλημα ιδιαίτερα του κέντρου είναι αποτέλεσμα τόσο της σημερινής όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων, της πολιτικής της απελευθέρωσης του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, του διαμετακομιστικού μοντέλου ανάπτυξης και των υπηρεσιών που προωθείται στην Αθήνα και γενικότερα στη χώρα σε βάρος της παραγωγικής δραστηριότητας, της μερικής απασχόλησης, που υποχρεώνει τους εργαζόμενους σε περισσότερες μετακινήσεις για να συμπληρώσουν το εισόδημά τους, της βιομηχανικής συρρίκνωσης, της ανεργίας. Ολα τα παραπάνω, τονίζει η παράταξη, έχουν φέρει τα σημερινά αδιέξοδα για τα οποία δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι και οι μικροί βιοτέχνες, επαγγελματίες, έμποροι. "Η λογική του Προκρούστη", καταγγέλλει η ΔΗΚΕΒΕ, "είναι σίγουρο ότι δεν οδηγεί σε θετικές λύσεις. Γι' αυτό διερωτόμαστε ποιο θα είναι το επόμενο μέτρο. Μήπως η απαγόρευση των συγκεντρώσεων και διαμαρτυριών για την αντιλαϊκή πολιτική στο κέντρο της πόλης, στο όνομα του κυκλοφοριακού;". Επίσης, υπογραμμίζει ότι ερωτηματικά δημιουργεί και η στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΒΕΕ, η οποία διατυπώνει ενστάσεις για έλλειψη ενημέρωσης πριν την επιβολή της απόφασης και τελικά περίμενε τη σύσκεψη των ομοσπονδιών για να χαρακτηρίσει απαράδεκτα αυτά τα μέτρα.

Η ΔΗΚΕΒΕ τονίζει ότι και για το μέτρο αυτό θα σταθεί δίπλα στους ΕΒΕ, θα πρωτοστατήσει για την κατάργησή του και για να αναπτυχθούν αγώνες συνολικής καταδίκης αυτής της πολιτικής και για την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής που θα απαντά ολοκληρωμένα στο συγκοινωνιακό και κυκλοφοριακό πρόβλημα προς όφελος των ΕΒΕ και των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ