Παρασκευή 20 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Βραβεία Θεάτρου - Μουσικής

Αφιερωμένη στη μνήμη του Βάιου Παγκουρέλη είναι η τελετή απονομής τωνΒραβείων Θεάτρου και Μουσικής 1998 της Ενωσης Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών,που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα (1μ.μ.), στην αίθουσα "Δημήτρης Μητρόπουλος" του Μεγάρου Μουσικής. Στην εκδήλωση, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων, εκτός των δύο μεγάλων βραβείων Θεάτρου και Μουσικής,θα δοθούν επίσης, δύο τιμητικές διακρίσεις σε νέους καλλιτέχνες των δύο κλάδων,ώστε να ενθαρρυνθούν οι ταλαντούχοι νέοι ερμηνευτές και δύο τιμητικές διακρίσεις σε διαπρέποντες καλλιτεχνικούς οργανισμούς της περιφέρειας, για την πολιτιστική και κοινωνική τους δραστηριότητα, σε καθένα από τους δύο τομείς, αντίστοιχα.

Η Ενωση Κριτικών και ο Δήμος Αθηναίων, από φέτος, επεκτείνουν το θεσμό προς τρεις ακόμη τομείς, απονέμοντας: Το Διεθνές Βραβείο Θεάτρου "Θέσπις" σε προσωπικότητα διεθνούς κύρους, τρία Βραβεία "Καρόλου Κουν" (σκηνοθεσίας, υποκριτικής, ελληνικού θεατρικού έργου). Επίσης, τιμητικές διακρίσεις σε σύγγραμμα Ελληνα θεατρολόγου, καθώς και μουσικολόγου και σε δίσκο Ελλήνων εκτελεστών κλασικής κυρίως μουσικής (η τελετή απονομής αυτών των βραβείων θα πραγματοποιείται κάθε Ανοιξη).

Οπως τονίστηκε, σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, το Διεθνές Βραβείο Θεάτρου "Θέσπις", αποτελεί μέγιστο δείγμα τιμής σε ξένες προσωπικότητες του θεάτρου, διεθνούς ακτινοβολίας, που με το έργο τους - καλλιτεχνικό ή συγγραφικό - και με το κύρος όλης της δραστηριότητάς τους, προβάλλουν τον αρχαιοελληνικό και νεοελληνικό θεατρικό πολιτισμό μας.

  • Οπως ανακοίνωσε η Ελλη Ευαγγελίδου,ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων, η ημερομηνία κατάθεσης των βιβλίων για το ετήσιο λογοτεχνικό βραβείο "Νικηφόρος Βρεττάκος" παρατείνεται μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου. Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 3247.263, 3211.214.
  • "Αφιέρωμα στους Ελληνες συνθέτες" πραγματοποιεί η Συμφωνική Δημοτική Ορχήστρα Αθηνών, στη συναυλία της στις 28/11 (8.30μ.μ.), στο Αθηναϊκό Δημοτικό Θέατρο. Θ' ακουστούν έργα των Μπαλτά, Ζάννα, Καλκάνη, Χαρονιάν,με σολίστ τους Γ. Χαρονιάν και Δ. Μίχα.Διευθύνει ο Ελ. Καλκάνης.Είσοδος ελεύθερη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ