Σάββατο 21 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ματιές στην περιφέρεια

Μεγάλη αναδρομική έκθεση έργων του Αγήνωρα Αστεριάδη,εγκαινιάστηκε χτες στη γενέτειρά του, τη Λάρισα. Πρόκειται για ένα τιμητικό αφιέρωμα με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του σημαντικού αυτού καλλιτέχνη του Μεσοπολέμου, που διοργανώνει το Εικαστικό Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Λάρισας,με πρωτοβουλία της οικογένειας Αστεριάδη και με τη συνεργασία της Δημοτικής Πινακοθήκης - Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα και του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων. Στους χώρους του Κέντρου, εκτίθενται πίνακες σε λάδι, τέμπερα, ακουαρέλα, σχέδια και χαρακτικά, αντικείμενα αγαπημένα ή χρηστικά και βιβλία. Αγιογραφημένα επιτοίχια έργα και διακοσμημένα αντικείμενα. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 29 Δεκέμβρη. Την έκθεση συνοδεύει μεγάλο βιβλίο - συνέκδοση του Δήμου Αθηναίων και της Λάρισας, που επιμελήθηκε η ιστορικός τέχνης Ειρήνη Οράτη (επιμελήτρια του Μουσείου Χαρακτικής της Ιονικής Τράπεζας).

  • Εκθεση έργων του Κώστα Αυγούλη,φιλοξενείται έως τις 12 Δεκέμβρη στην γκαλερί "Ursula Kopka" στα Γιάννενα. Ο Κ. Αυγούλης εκτός από τις σπουδές του στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, ασχολήθηκε αρκετά χρόνια με φωτογραφίσεις μόδας σε πολλά περιοδικά, κάτι που τον επηρέασε και στη ζωγραφική του.
  • Μέχρι τις 28 Νοέμβρη στην αίθουσα τέχνης "Τερρακότα" (Χρυσ. Σμύρνης 13, Θεσσαλονίκη), παρουσιάζονται τα "Χαρούμενα θρίλερ" της Ελένης Θεοφυλάκτου.Ειρωνεία, χιούμορ, υπερβάσεις και ανατροπές συνθέτουν το χαρακτηριστικό βλέμμα της ζωγράφου, που συναντιέται με το βλέμμα του θεατή μέσα στους πίνακές της.
  • Με μία ομαδική έκθεση εγκαινίασε τη νέα εικαστική της περίοδο, η αίθουσα τέχνης "Foka" (Ν. Φωκά 17, Θεσσαλονίκη). Παρουσιάζουν έργα τους οι καλλιτέχνες: Δ. Αϊδίνης, Π. Βάλτη, Στ. Καλαφάτης, Φ. Καριωτάκη, Ι. Μύρκα, Μ. Παπαδημητρίου, Π. Χαβιάρας, Π. Χαραλάμπους κ.ά.
  • Σε δύο αίθουσες τέχνης της Θεσσαλονίκης, παρουσιάζει ο Παύλος την πρόσφατη εικαστική του δημιουργία. Εργα του εκτίθενται στις αίθουσες τέχνης "Μεταμόρφωσις" (Τσιμισκή 128) και "ΖΗΤΑ - ΜΙ" (Προξένου Κορομηλά 1).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ