Πέμπτη 26 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Μαγικός" μουσικο-θεατρικός Μπρεχτ

Η "Οπερα της Πεντάρας",το κορυφαίο έργο των Μπέρτολτ Μπρεχτ και Κουρτ Βάιλ, που έδωσε στο Μουσικό Θέατρο του 20ού αιώνα μια από τις πιο συναρπαστικές και γόνιμες εκφράσεις του, ανεβαίνει στις 27, 28 και 29 τουΝοέμβρη στην Εθνική Λυρική Σκηνή. Συμπαραγωγή της ΕΛΣ με το Κέντρο Μουσικού Θεάτρου Βόλου και το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, το έργο έκανε πριν λίγες μέρες πρεμιέρα στο Βόλο, όπου και θα εξακολουθήσει να παίζεται από τις 4-20 του Δεκέμβρη.

Ο Πίτσαμ και ο Μακίθ, η Πόλυ, η Τζένη και η Λούσυ θα ζωντανέψουν για τρεις μέρες στη σκηνή του λυρικού μας θεάτρου, αποκαλύπτοντας το συναρπαστικό λόγο των Μπρεχτ - Βάιλ. Οπως τονίστηκε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, "Η όπερα της πεντάρας" είναι η πρώτη φορά που ανεβαίνει ολοκληρωμένο μουσικά στην Ελλάδα. "Είναι ένα δύσκολο έργο, που συγκεράζει τη μουσική και το θέατρο" είπε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΕΛΣ, Π. Κούκος, σημειώνοντας ότι η συνεργασία των τριών οργανισμών έδωσε τα καλύτερα αποτελέσματα. Στο έργο και τους καρπούς αυτής της συνεργασίας αναφέρθηκαν και οι Δ. Μαραγκόπουλος (ΚΜΘΒ), Θ. Μουμουλίδης (ΔΗΠΕΘΕ Βόλου) και ο αρχιμουσικός Συμεών Κόγκαν,που θα διευθύνει την ορχήστρα (συμμετέχουν μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας Βόλου).

Η παράσταση ανεβαίνει σε μετάφραση Σωτηρίας Ματζίρη,σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη,σκηνικά - κοστούμια Κώστα Βελινόπουλου και χορογραφίες Αλίκης Καζούρη.Παίζουν: Αλέξανδρος Μυλωνάς, Νίκος Αλεξίου, Κερασία Σαμαρά, Παναγιώτης Αθανασόπουλος, Κατερίνα Γιαμαλή, Ελένη Σταμίδου, Ευαγγελία Μουμούρη, Αλέξανδρος Αθανασίου, Δημήτρης Βογιατζής, Δημήτρης Γεωργαλάς, Γιάννης Κοτσαρίνης, Θοδωρής Μπουζιάκος, Δημήτρης Ντάσιος, Σταμάτης Παγασαίος, Χρήστος Πλαϊνης, Θάνος Δερμάτης κ. ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ