Παρασκευή 27 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΟΡΤΟ 2 - 1
Είχε άσο στο μανίκι

Σπουδαία νίκη των ευθρόλευκων, τους δίνει προβάδισμα για την πρώτη θέση του ομίλου. Μεγάλη εμφάνιση από τον Ελευθερόπουλο

Μεθυσμένη πολιτεία θυμίζει πλέον ο Πειραιάς μετά τη νίκη των "ερυθρολεύκων" επί της Πόρτο. Και πώς θα μπορούσε άλλωστε, αφού η χαρά είναι διπλή. Βλέπετε, δεν είναι μόνο η μεγάλη νίκη επί των Πορτογάλων, αλλά και ηέκπληξη της Κροάσια που επικράτησε του Αγιαξ στην Ολλανδία και δίνει το δικαίωμα στον Ολυμπιακό να βρεθεί ακόμα πιο κοντά στην πρόκριση.

"Νικήσαμε μια πολύ καλή ομάδα και μάλιστα πολύ πολύ δύσκολα. Η αλήθεια είναι ότι η νίκη της Κροάσια περιπλέκει τα πράγματα, αλλά νομίζω ότι μπορούμε να προχωρήσουμε και αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να νικήσουμε και μέσα στην Κροατία", δήλωσε μετά το παιχνίδι με τους Πορτογάλους ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς που δεν παρέλειψε να συγχαρεί τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο για την εμφάνισή του.

Και πραγματικά ο νεαρός γκολκίπερ του Ολυμπιακού ήταν ο "φύλακας - άγγελος" της εστίας των Πειραιωτών, λέγοντας όχι σε πολλές κρίσιμες φάσεις όπου οι Πορτογάλοι θα μπορούσαν να είχαν πανηγυρίσει κάποιο τέρμα. Στην κυριότερη από αυτή στο 47 απέκρουσε πέναλτι του Ντρούλοβιτς κρατώντας το προβάδισμα του σκορ για την ομάδα του.

Μπορεί όμως ο... νέος να ήταν ωραίος ο παλιός όμως ήταν αλλιώς. Ο λόγος και για τον Σίνισα Γκόγκιτς που για άλλη μια φορά στην Ευρώπη εκμεταλλευόμενος τη μεγάλη εμπειρία του, ήταν αυτός η αρχή και το τέλος του Ολυμπιακού στην επίθεση. Μόλις στο 18 με ατομική προσπάθεια άνοιξε το σκορ για τους πρωταθλητές Ελλάδας πετυχαίνοντας το 1 - 0 στέλνοντας τους 74.000 θεατές που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ στον έβδομο ουρανό. Εκεί που τους στρογγυλοκάθισε για τα καλά ο Τζόρτζεβιτς στο 54 όταν με απευθείας φάουλ και μετά από λάθος της πορτογαλικής άμυνας έγραψε το 2 - 0. Η αντίδραση της Πόρτο ήρθε στο τελευταίο τέταρτο όταν κατάφεραν να μειώσουν με εύστοχο χτύπημα φάουλ του Ζάχοβιτς στο 76 αλλά και να έχουν ένα δοκάρι στο 85 πάλι με τον ίδιο παίκτη. Ομως λίγο η τύχη, λίγο η ψυχραιμία των "ερυθρόλευκων" παρά τα μερικά λάθη έδωσαν στους πρωταθλητές Ελλάδας αυτό που ήθελαν να πάρουν. Τους τρεις βαθμούς και να ατενίζουν πλέον με περισσότερη αισιοδοξία το ευρωπαϊκό μέλλον τους...

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ελευθερόπουλος, Καραταϊδης, Πουρσανίδης, Γιαννακόπουλος (Πασσαλής), Γκόγκιτς, Τζόρτζεβιτς, Μαυρογεννίδης, Καραπιάλης (Αντζας), Γεωργάτος (Λουτσιάνο), Αλεξανδρής, Ανατολάκης.

ΠΟΡΤΟ: Ρούι Καρέιρα, Ζόρζε Κόστα, Αλοϊζιο, Μέντες, (Μανουέλ Πίντο), Σεκρετάριο, Ντρούλοβιτς, Ζαρντέλ, Ντορίβα, Τσένιο (Ρουί Μπάρος), Καπούτσο (Φεχέρ), Ζάχοβιτς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ