Παρασκευή 27 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Κάλυψε τον Ιορντανέσκου

Ο Σ. Αλημίσης έριξε την ευθύνη στον Δ. Μελισσανίδη

Πλήρη κάλυψη παρείχε στον Ιορντανέσκου ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σ. Αλημίσης, αλλά και ο σύμβουλος Δ. Μουρίκης, εκθέτοντας ταυτόχρονα τον εντεταλμένο της ENIC στην ΑΕΚ, Δ. Μελισσανίδη. Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο πρώτος εμμέσως πλην σαφώς "άδειασε" τον ισχυρό άνδρα στην "κιτρινόμαυρη" ΠΑΕ και με τη συνομολογία του γνωστού για τα ενωσίτικα αισθήματά του, Δ. Μουρίκη, ουσιαστικά καταλόγισε στο Μελισσανίδη... κουτοπόνηρη τακτική.

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ανέφερε: "Ο κύριος Μουρίκης μου ζήτησε να συναντήσω τον κύριο Μελισσανίδη και να μιλήσουμε για τα οικονομικά και διοικητικά προβλήματα της ΑΕΚ. Δυσκολεύτηκα να τον δεχτώ γιατί δεν είχε θεσμικό ρόλο. Οταν τελικά βρεθήκαμε ο κύριος Μελισσανίδης μου 'πε ότι με τον προπονητή που 'χει η ομάδα θα πέσει Β' Εθνική και ζήτησε τον Ιορντανέσκου.

Του ξεκαθάρισα πως αυτό είναι αδύνατο και δεν παζαρεύουμε τον εθνικό προπονητή. Υποστήριξε πως έχει 20 μέλη του ΔΣ και θα περάσει το θέμα. Αν και δεν το δέχτηκα αυτό συμφωνήσαμε να μην κοινοποιηθεί το ζήτημα ενόψει του αγώνα με την Αλβανία. Δυστυχώς κοινοποιήθηκε. Οταν συναντήθηκα με τον Ιορντανέσκου παραδέχτηκε πως είχε δελεαστική πρόταση από τον κύριο Μελισσανίδη αλλά του απάντησε ότι δε φεύγει από την Εθνική.

Οταν ρώτησα τον προπονητή γιατί δεν το ξεκαθάρισε αυτό νωρίτερα, μου δήλωσε πως επειδή η ΑΕΚ έχει 5 διεθνείς δεν ήθελε να δημιουργήσει κλίμα αντιδικίας. Ο Ιορντανέσκου τιμάει την υπογραφή του. Πέντε μέρες πριν αναλάβει την Εθνική δέχτηκε πρόταση από τη Σέλτικ. Του παρείχαν διπλάσια χρήματα και κάλυπταν τις ρήτρες απ' το συμβόλαιο με την ΕΠΟ. Ομως αρνήθηκε". Τους αρχικούς σκοπούς της επίσκεψης Μελισσανίδη στον Αλημίση και τη στάση του προέδρου στην Ομοσπονδία, επιβεβαίωσε και ο Δ. Μουρίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ