Κυριακή 29 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Στόχος η μείωση της έντασης στην Κύπρο

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.-

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Ιωάννης Κασουλίδης,δήλωσε κατηγορηματικά ότι ισχύουν οι αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου που λήφθηκαν το καλοκαίρι για το θέμα των πυραύλων S-300.

Οι ερμηνείες, είπε, είναι ερμηνείες και δεν έχω να προσθέσω τίποτε από ό,τι έχει ήδη λεχθεί από τον Ελληνα πρωθυπουργό.

Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας, μετά την επιστροφή του από την Αθήνα, όπου πήρε μέρος στη συνάντηση Σημίτη - Κληρίδη, ο κ. Κασουλίδης είπε ότι στη σύσκεψη δόθηκε έμφαση στην επιθυμία των δύο κυβερνήσεων για μείωση της έντασης στην Κύπρο με στόχο να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ενός κατάλληλου κλίματος, μέσα στο οποίο να διεξαχθούν οι συνομιλίες για λύση του Κυπριακού.

Αυτό, τόνισε, είναι ο σκοπός μας και αυτή ακόμη τη στιγμή δηλώνουμε την ετοιμότητά μας στη διεθνή κοινότητα να συνεργαστούμε για εξεύρεση αμοιβαίων τρόπων μείωσης της έντασης.

Ερωτηθείς εάν προέκυψαν συμπεράσματα από τη συνάντηση των Αθηνών, απάντησε ότι υπάρχουν συμπεράσματα τα οποία θα τεθούν ενώπιον του Εθνικού Συμβουλίου όταν θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για σύγκλησή του.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του Γιάννου Κρανιδιώτη στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο κ. Κασουλίδης είπε ότι ο κ. Κρανιδιώτης είχε ειλημμένη απόφαση να παραστεί σε κάποιο συνέδριο και με την ευκαιρία της παρουσίας του θα έχει συνομιλίες και με αξιωματούχους του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ