Κυριακή 29 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ
Αγωνιστικό προσκλητήριο

Πανελλαδική - πανοικοδομική απεργία την Τετάρτη. Στην Κάνιγγος, 9.30 πμ, η απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας

Ενάντια στο σάρωμα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και στη νέα σκληρή μονόπλευρη λιτότητα που προωθεί η κυβέρνηση με το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και τον προϋπολογισμό του '99, παλεύουν οι οικοδόμοι, προχωρώντας την Τετάρτη, 2 Δεκέμβρη, σε 24ωρη πανελλαδική - πανοικοδομική απεργία.Στην Αθήνα η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 9.30πμ στην πλατεία Κάνιγγος,ενώ συγκεντρώσεις θα γίνουν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας με ανακοίνωσή της, απευθύνει αγωνιστικό προσκλητήριο για: "Να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης που θέλουν να μας ρίξουν στις κατακόμβες του εργασιακού μεσαίωνα. Ριζική αντιμετώπιση της ανεργίας, σταθερή απασχόληση. Σύνταξη στα 55 για τα βαρέα και στα 60 γενικά. Προώθηση των ασφαλιστικών μας αιτημάτων. Να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα του παραγωγικού ιστού της χώρας".

Οσον αφορά το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, η Ομοσπονδία χαρακτηρίζει απαράδεκτες, τη διάταξη για περιορισμό ως κατάργηση των συντάξεων χηρείας, τις νέες "διευκολύνσεις" των εργοδοτών στο ΙΚΑ, που συρρικνώνουν περισσότερο τα οικονομικά του, τη μείωση των επικουρικών συντάξεων, τη ληστεία των αποθεματικών των Ταμείων και επισημαίνει ότι "η συνέχεια θα είναι ακόμη πιο οδυνηρή για όλους τους εργαζόμενους με το επόμενο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο". Αναφερόμενη στον προϋπολογισμό σημειώνει πως αυτός είναι κομμένος και ραμμένος στα κριτήρια της ΟΝΕ και είναι ακόμα πιο αντιλαϊκός και επιθετικός προς τους εργαζόμενους και τονίζει πως η απάντηση στην επίθεση κεφαλαίου κυβέρνησης, βρίσκεται στον κοινό αγώνα όλων των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ