Κυριακή 29 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΙ
Απεργία διαρκείας

Ξεκινούν αύριο και την Τρίτη εκδικάζεται η προσφυγή για να κηρυχτεί η απεργία παράνομη

Πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες ξεκινούν από αύριο Δευτέρα οι τελωνειακοί υπάλληλοι όλης της χώρας,με απόφαση της Ομοσπονδίας τους, αγωνιζόμενοι ενάντια στην ενοποίηση 12 Ταμείων Αρωγής και του δικού τους ΤΑΥΤΥ, που προωθεί η κυβέρνηση με το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και που θα έχει αποτέλεσμα τη μείωση των επικουρικών τους συντάξεων.

Στο μεταξύ η κυβέρνηση για να κάμψει τις αγωνιστικές αντιδράσεις, επιχειρεί να ποινικοποιήσει την απεργία. Ετσι, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπαντωνίου κατέθεσε προχτές αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για την κήρυξη της κινητοποίησης σαν παράνομης και καταχρηστικής. Η αίτηση θα εκδικαστεί από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, μεθαύριο Τρίτη. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση εμφανίζεται αδιάλλακτη και αποφασισμένη να προωθήσει και να ψηφίσει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο όπως έχει. Παράλληλα με ανακοινώσεις του, το υπουργείο Εργασίας προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και καλεί σε... διάλογο τους τελωνειακούς, ξεκαθαρίζοντας ευθύς εξαρχής ότι αυτός δε θα αφορά τις βασικές διατάξεις, αφού η φιλοσοφία της κυβέρνησης για τις ενοποιήσεις είναι δεδομένη.

Να σημειώσουμε ότι το ΤΑΥΤΥ ακόμα και με αναλογιστική μελέτη που με εντολή της ίδιας της κυβέρνησης συντάχτηκε, είναι εύρωστο και βιώσιμο Ταμείο και μπορεί να λειτουργήσει απρόσκοπτα για 60 χρόνια τουλάχιστον, ενώ τα αποθεματικά του ανέρχονται σήμερα στα 27 δισ. δραχμές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ