Τρίτη 1 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κινηματογράφος για παιδιά και νέους

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Κυριακή η τελετή έναρξης του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αρχαίας Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους,στον ανακαινισμένο "Απόλλωνα" του Πύργου. Οι προβολές των 13 ταινιών μεγάλου μήκους και 13 μικρού μήκους του διαγωνιστικού προγράμματος της φετινής διοργάνωσης, που πραγματοποιείται μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου, στον Πύργο, στην Αρχαία Ολυμπία και στην Αμαλιάδα, θα δώσουν τη δυνατότητα στους θεατές να διαμορφώσουν γνώμη για τις επικρατούσες σύγχρονες τάσεις του κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους σ' όλο τον κόσμο.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Δημήτρης Σπύρου, τόνισε μεταξύ άλλων: "... αναζητούμε ταινίες με ποιότητα που να εκφράζουν αυθεντικά τη σύγχρονη εποχή. Ταινίες τολμηρές, πρωτότυπες που να αναζητούν την ποίηση πίσω από την ασχήμια, την αισιοδοξία πίσω από την απελπισία, τον έρωτα πίσω από την εμπορευματοποίηση των ανθρώπινων σχέσεων".

Σήμερα, στον "Απόλλωνα",θα προβληθούν οι ταινίες: μικρού μήκους: "Οι ντεντέκτιβς" και "Σ' ένα έρημο νησί" (16:39), και η μεγάλου μήκους: "Ταγκοτάγκο".Στις 18:30: "Ο πατέρας" και "Θάρρος ή αλήθεια".Στις 20:30: "Γερμανία" και "Πέρα από τη σιωπή".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ